Tunne itsesi seksikkääksi köysissä: Tinttu Henttonen sitoo taidokkaita muotiasuja

Bondagetaiteilija Tinttu Henttonen ei ainoastaan sido taiteen nimissä köysiä ihmisten ympärille; hän myös suunnittelee vallan erikoisia köysivaatteita, jotka nuolevat ja korostavat kantajansa kurveja oikeista, toivotuista kohdista.

Bondage- eli Tinttu Henttonen (kuvassa yllä, vasemmalla) sitoo työkseen ihmisiä vapauttaakseen nämä arjen huolista: köysiin lähes kymmenen vuotta sitten viehtynyt Henttonen näkee sidontataiteessaan henkistä ja metaforallista kauneutta. Köysi varsin armollisena, mutta napakkana elementtinä taipuu muuhunkin. Henttonen on myös oman elämänsä muotisuunnittelija, sillä hän tekee köysiasuja mittatilaustyönä. Muun muassa Marja Hintikka käänsi päitä Henttosen suunnittelemassa köysiasussa vuoden 2012 Emma-gaalassa. Asun nimeksi ristittiin Kaksi narua ristissä.

– Asut tehdään aina asiakkaan toiveiden mukaan: mitä halutaan peittää ja mitä puolestaan halutaan korostaa, Henttonen kuvailee.

Sen lisäksi, että köydellä pystyy korostamaan kurveja ja peittämään makkaroita, napakat köysiasut parantavat muun muassa ryhtiä ja asentoa. Köysi ei kuitenkaan veny, mikä tekee asun tekemisestä haastavaa ja aikaa vievää. Mutta lopputulos on sen arvoista: köysiasut ovat Henttosen mukaan omalaatuisuutensa vuoksi erittäin "mageen näköisiä".

– Ne ovat oikea muotiansa, Henttonen vitsailee korvia huumaavasti nauraen.

– Minusta köysiasut ovat kuin sarjakuvasankarittarien asuja.

Emomonsterille köyttä

Köysiasuihin ei vielä törmää joka kadunkulmassa, mutta Tinttu Henttosen kädenjälkeä on lähetetty myös maailmalle.

– Teimme vuosia sitten upean ja ihanan asun yhdessä Minna Parikan kanssa Lady Gagalle, Henttonen kertoo.

Kun vuonna 2010 The Fame Monster -albuminsa takana seisova Lady Gaga vieraili Suomessa, sai tämä pikkumonstereiden äitiemo kenkäsuunnittelija Minna Parikan suunnittelemat, nahkasta ja köydestä tehdyt sandaalit, johon yhdistyi Tinttu Henttosen köysiasu. Asuun kului yli 40 metriä köyttä.

– Itse asiassa Minna Parikka oli ihka ensimmäinen, joka aikoinaan rohkeni tilata minulta asun. Hän oli edelläkävijä! Henttonen nauraa.

Nyt Henttonen on juuri aloittanut yhteistyön suomalaisen alusvaatesuunnittelijan kanssa. Saa nähdä, kuka uskaltaa itsensä seuraavaksi köyttää.

Teksti: Katri Koskinen

Kuvat; MTV3, Tinttu Henttonen

Lue myös:

    Uusimmat