Tunkkainen huoneilma? Nämä kasvit auttavat

Ilmansaasteet ja pöly voivat tehdä kodista tunkkaisen. Tuulettaminen ei aina auta, mutta viherkasveista voi olla apua.

Viherkasvit vapauttavat happea ja poistavat ilmasta haitallisia aineita, kuten formaldehydia. Ne eivät toki korvaa astmalääkkeitä, mutta auttavat hengittämään puhtaampaa ilmaa. Tässä ovat parhaat puhdistajat.

Muratti (Hedera helix)

Tämä muratti on varsin yleinen ja sitä saa monissa väreissä ja muodoissa. Se on monipuolinen, sillä sitä voi kasvattaa monenlaisissa ruukuissa, joista kasvi versoilee ympäriinsä. Mikä parasta muratti puhdistaa ilmasta formaldehydia. Tämä kasvi ei pidä kuivuudesta, vaan sitä pitää suihkia säännöllisesti vedellä etenkin talvisin.

Bambupalmu (Chamaedorea)

Kuten muratti myös bambupalmu on oivallinen formaldehydin poistaja. Se on myös kiitollinen kasvatti, sillä se ei vaadi jatkuvaa hoitoa – säännöllistä kastelua kylläkin. Se viihtyy parhaiten paikassa, jossa se saa päivän aikana pari tuntia valoa.

Kalla eli huonevehka (Zantedeschia)

Kalla ei ole pelkkä hautajaiskukka, vaan se on varsin monipuolinen myrkkyjen poistaja. Kallan laajaan repertuaariin kuuluvat muun muassa asetoni, bentseeni, alkoholit ja ammoniakki. Kalla on myös listan ainoa kasvi, joka kukkii. Kasvi pysyy kunnossa ja hyönteisvapaana, kun peset sen lehdet silloin tällöin.

Pensaspalmu (Rhapis excelsa)

Pensaspalmu puhdistaa ilman kemikaaleista, kuten ammoniakki. Lisäksi sillä on erittäin hyvä vastustuskyky hyönteisiä vastaan. Kasvi on melko helppohoitoinen, kunhan muistat leikata rusehtavat päät sen lehdistä. Ruskettuminen johtuu kasvin keräämästä suolasta ja mineraaleista.

Fiikus (Ficus)

Oletko innokas puutarhuri, joka kuitenkin tappaa kaikki hoidokkinsa? Fiikus on oikea kasvi sinulle. Se poistaa ilmasta formaldehydia ja kestää hyvin viileitä ja lämpötiloja ja vähäistä valoa. Muistathan kuitenkin kastella fiikusta tarpeeksi.

Lue myös:

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat