Tuliset salami-voisarvet

Voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin tai vaikka itsenäisyyspäivänjuhliin. Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja, myös suolaisia herkkuja! Sarvista voi tehdä erikokoisia, minisarvia tai jättisarvia. Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain esim. katkarapuja, savulohta tai aurinkokuivattuja tomaatteja. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa keskitasolla, jotta lehtevyys säilyy.

Noin 20 kpl

  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinalevyjä (500 g)
  • Täyte:
  • n. 200 g salamia tai meetvurstia suikaleina
  • 1-2 paprikaa
  • 1 tl chilijauhetta tai pala chilipalkoa
  • 100 g chili(pippuri)tuorejuustoa
  • 1 rkl yrtti-pippuriseosta tms.
  • voiteluun munaa

Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi. Leikkaa levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat