Tuleva MM-isäntä Qatar nousi tasapeliin – Edinson Cavani ja Luis Suarez heiluttivat verkkoa, kun Uruguay jyräsi

Tuleva jalkapallon MM-isäntä Qatar aloitti Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American 2–2-tasapelillä Paraguayta vastaan.

Paraguay johti B-lohkon ottelua Rio de Janeiron Maracana-stadionilla jo 2–0, mutta Qatar nousi tasoihin tekemällä kaksi maalia viimeisten 25 minuutin aikana.

Avausmaali syntyi jo ottelun neljännellä minuutilla, kun qatarilaispuolustaja pelasi palloa kädellään ja Oscar Cardozo ampui pilkun sisään. Derlis Gonzalez lisäsi Paraguayn johtoa toisen puoliajan alussa komealla laukauksella yläkulmaan 25 metristä.

Qatarin kavennusmaalin teki viime talven Aasian mestaruuskisojen maalikuningas, sudanilaissyntyinen Almoez Ali, jonka laukaus rangaistusalueen kulmasta painui sisään. 77. minuutilla algerialaissyntyinen hyökkääjä Boualem Khoukhi tasoitti.

Talvella Aasian mestaruuden voittanut Qatar on mukana Copa Americassa kutsujoukkueena. Etelä-Amerikan jalkapalloliitossa on vain 10 jäsenmaata, joten turnaukseen kutsutaan yleensä kaksi joukkuetta muista maanosista, jotta 12 joukkueen osallistujamäärä saadaan täyteen.

Qatar isännöi vuoden 2022 MM-turnausta, mutta ei ole koskaan pelannut MM-kisoissa.

B-lohkoa johtaa Kolumbia, joka peittosi lauantaina Argentiinan 2–0.

Uruguaylla vahva alku

Sunnuntain toisessa kamppailussa 15-kertainen Etelä-Amerikan mestari Uruguay jyräsi Ecuadorin C-lohkossa 4–0.

Nicolas Lodeiro vei Uruguayn johtoon jo kuudennella minuutilla tyylikkäällä maalilla. Ecuadorin voittomahdollisuudet kaatuivat käytännössä 24. minuutilla, kun Jose Quintero otti punaisen kortin murjottuaan Lodeiroa kädellään pallontavoittelutilanteessa.

Vajaamiehinen Ecuador päästi kaksi maalia lisää ensimmäisen puoliajan aikana, verkkoa heiluttivat sekä Edinson Cavani että Luis Suarez.

Uruguayn neljäs maali syntyi toisella puoliajalla Ecuadorin Arturo Minan omana maalina.