Tuleva kesä on pukeutumisessa leikkiä väreillä – rohkeasti tai varovaisesti

Tulevana kesänä trendikkäimpien vaatekaapit täyttyvät hellepäiviä odottavista kirkkaanvärisistä ja mukavista vaatekappaleista.

Suomalainen trendikäs nainen sonnustautuu tulevana kesänä entistä rohkeammin erilaisiin kauniisiin väreihin. Rohkeammat valitsevat ylleen kirkkaita sävyjä ja aremmat turvautuvat hempeisiin pastellisävyihin.

Hennoista pastelleista herkullisiin sorbettiväreihin ja tropiikin sävyihin

Ensi kesänä suomalaisten naisten yllä nähdään hurjasti värejä. Vaatteissa värit leikittelevät vaaleat hennoista pastelleista sorbettiväreihin ja trooppisen kirkkaisiin sävyihin. Etenkin keskikesällä värit kirkastuvat entisestään ja voimakkaimmat värit valtaavat alaa pastellisävyjen tieltä. Etenkin aurinkoisella säällä omien vaatetottumusten rajoja onkin helpompi rikkoa, kun aurinkoisella ilmalla ajatus värikkäistä vaatteista tuntuu entistä luontevammalta luonnonkin kukoistaessa.

Etenkin viidakon värit näkyvät vahvasti kesän vaatemallistoissa. Luonnosta tutut kuviot kuten kukka- ja hedelmäprintit ovat näyttävästi mukana vaatekauppojen kesäisissä mallistoissa. Myös kaukomailta toistetut etniset näyttävät kuviot tulevat näkymään luonnosta tuttujen kuvioiden rinnalla voimakkaina ensi kesänä.

Vaikka ensi kesän vaatevalikoimat ovat villiä leikittelyä väreillä, näkyy värikkäiden vaatteiden joukossa myös muodikasta mustaa ja valkoista. Valkoisen ja mustan voimakas yhdistelmä on etenkin graafisia kuvioita yhdistelevänä kokonaisuutena tunnelmaltaan kesään sopivalla tavalla lämmin.

Värejä varovaisemmallekin

Kaikki eivät tunne oloaan kotoisaksi kirkkaissa väreissä. Tänä kesänä on kuitenkin oiva tilaisuus kokeilla värejä omissa asukokonaisuuksissa – vaikkapa vain pieninä annoksina. Esimerkiksi raikkaat asusteet tai jakkutakin alta pilkottava värikäs toppi voivat olla oivallisia ensiaskelia kohti laajempaa väriskaalaa.

On myös hyvä muistaa, että värien herättämää huomiota voi kompensoida vaatteiden entistä yksinkertaisempien mallien avulla. Yksinkertainen malli asussa tasoittaa räikeiden värien luomaa vaikutelmaa ja muokkaa uskaliaastakin värikokeilusta klassisemman.

Vaikka esimerkiksi kesäloman vietto on usein juuri otollinen irrotteluun myös vaatevalintojen kohdalla, on ensi kesän trendejä seuraavan oltava tarkkana, ettei yhdistä liikaa näyttäviä elementtejä samaan asukokonaisuuteen. Jos oma asu on kesäisenä päivänä värikäs kuin heinäkuussa kukoistava puutarha, on syytä olla sekamelskan välttämiseksi varovainen erikoisempien yksityiskohtien yhdistämisessä omaan asuun.

Utuista nostalgiaa suloisen hempeissä sävyissä

Ensi kesänä jyrkkien kontrastien ja kirkkaiden värien lisäksi myös nostalginen tyyli on muodikas. Sumuisen hempeät sävyt muodostavat värien rinnalle oman muodikkaan kokonaisuutensa, joka muistuttaa tyylikkäästi menneistä vuosista.

– Värit ovat kuin haalistuneista valokuvista tai pyykkinarulla liian pitkään auringossa paistatelleista mummolan aarteista, Muotikaupan liitosta kuvaillaan.

Jo viime kesänä kaupoista löytyneet trendikkäät maksimekot säilyttävät asemansa muodikkaina asuina ensi kesänäkin maanläheisissä ja haaleissa sävyissä. Nämä ajattomat ja neutraalit sävyt toistuvat myös muissa trendikkäimmissä asuissa ensi kesänä.

Värejä karttavien iloksi myös merellisistä tunnelmista henkivä tyyli trikoloreineen on tulevana kesänä kuuminta muotia.

MTV3/Helmi

Lähde: Muotikaupan liitto ry

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja