Mainos

Tukes kielsi ilokaasun myynnin – toiminta jatkuu Virossa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on kieltänyt Iloiset Keittiöpojat Oy:ltä ilokaasun myynnin kuluttaja-asiakkaille.

Yritys myy ilokaasua virallisesti leivontaan. Tukes on pyytänyt yritykseltä selvitystä, miten se varmistaa, ettei ilokaasupatruunoita käytetä päihteinä. Ilokaasun hengittämiseen liittyy tukehtumisvaara.

Iloisten Keittiöpoikien pääosakas Jonas Kyllönen kertoo, että yritys on myynyt ilokaasua kauppaavan kermaa.fi-sivuston Viroon. Yritys oli varautunut Tukesin päätökseen.

- Olemme keskustelleet tästä Tukesin kanssa monta kuukautta, ja yrittäjänä on aina pakko varautua kaikkeen. Olemme saaneet hirveästi kritiikkiä ja kuva meidän yrityksestä on ollut hirveän huono. Olisi ollut naiivia olla varautumatta ollenkaan, Kyllönen sanoo.

Kyllösen mukaan yritys on vastannut kaikkiin Tukesin selvityspyyntöihin.

- Tukesin tulkinta asiassa oli nyt tällä kertaa tämä. Vaikka ilokaasun myynti ei ole laitonta eikä ole koskaan ollutkaan, emme ole myyneet alaikäisille väärinkäytön riskin minimoimiseksi, Kyllönen sanoo.

Ilokaasua jatkossa yrityksille

Tukesin päätös tulee voimaan huomenna perjantaina.

Iloiset Keittiöpojat Oy myy Kyllösen mukaan ilokaasua jatkossa yrityksille, sillä Tukesin päätös kieltää vain yksityisasiakkaille myynnin.

- Meillä on ravintoloita, baareja ja keittiötarvikeliikkeitä asiakkaina. Myynti heille jatkuu vanhaan normaaliin tapaan, Kyllönen toteaa.

Yritys on saanut Tukesin päätöksen tänään. Tukes kertoo perusteluistaan huomenna aamulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.