Tukes: 336 sähkölaitetta testattiin – näistä laitteista löytynyt eniten turvallisuuspuutteita

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Eniten sähköturvallisuuspuutteita löytyi viime vuonna latureista, muuntajista ja erilaisista led-valoista, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. 

Virasto lähetti yhteensä 336 sähkölaitetta testattavaksi laboratorioihin, ja testien perusteella Tukes määräsi yrityksiä poistamaan 69 vaarallista sähkölaitetta markkinoilta.

Myös keittolevyjen ja yleismittarien joukosta löytyi vaarallisia sähkölaitteita.

28 vakavimmin puutteellista laitetta määrättiin poistettavaksi kuluttajien käytöstä, ja myyntikielto asetettiin 24 tuotteelle.

Tukes lisää, että vuodesta toiseen samoista tuoteryhmistä löytyy eniten vaarallisia ja puutteellisia sähkölaitteita. Viraston mukaan useimmiten markkinoilta poistetuissa tuotteissa oli vaara sähköiskusta tai palosta.

Tukesin johtava asiantuntija Seppo Niemi sanoo, että viraston markkinavalvonta kohdistuu riskiperusteisesti myynnissä oleviin sähkölaitteisiin, erityisesti sellaisiin tuoteryhmiin, joissa on aiemmin todettu paljon puutteita sekä uusiin tuotemerkkeihin ja tuotetyyppeihin.

–  Muutoksena aiempiin vuosiin yhä useammat yritykset poistavat vaaralliset tuotteet markkinoilta vapaaehtoisesti jo Tukesin yhteydenoton perusteella, Niemi sanoo.

Markkinoilta poistetuista sähkölaitteista löytyy tiedot Tukesin ylläpitämältä vaarallisettuotteet.fi -verkkosivustolta.

Lue myös:

    Uusimmat