Latauslaitteita vedetään myynnistä

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
KATSO MYÖS: Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Tukes varoittaa usean eri latauslaitteen turvallisuuspuutteista.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustolla latauslaitteiden turvallisuuspuutteista.

vannetukkuakku
Kontio Kruiser 2.0A vedetään myynnistä. Tuotteen viivakoodi on 329-KNT-2A.

Takaisinvedetään esimerkiksi Vannetukku.fi -yrityksen myymän Kontio / Tianchang Junnuo Technologyn JN-60-latauslaite sähköskootterille. Laitteen muuntajan eristys ei täytä vaatimuksia, eikä muuntaja kestänyt jännityskoetta. Tukes kertoo, ettei latauslaite täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 60335 vaatimuksia.

Tuote pitää poistaa käytöstä välittömästi. Vastuuyritys Vannetukku.fi Oy antaa lisätietoja toimintaohjeista. 

 

redoxakku
Tuotteen viivakoodi 5903754000157.

Takaisinvetoilmoitus on tehty myös myös Suomen Erikoisvaruste Oy Milgear Finlandin myymästä Redox RDX-CN -akkulaturista, jonka muuntajan eristys ei täytä vaatimuksia. Tukesin mukaan latauslaite ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan standardin EN 60335 vaatimuksia.

Tuote pitää poistaa käytöstä välittömästi sähköiskuvaaran vuoksi. Vastuuyritys Suomen Erikoisvaruste Oy MilGear Finland antaa lisätietoja.

lipolaturi
Tämä tuote vedetään myynnistä. Viivakoodi on 5901698443276.

Myös iPowerin B3+-akkulaturista on tehty takaisinvetoilmoitus. Latauslaitteen muuntajan eristys ei Tukesin mukaan täytä vaatimuksia. Tuote ei myöskään täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan standardin EN 60335 vaatimuksia.

Tukes kehottaa poistamaan tämänkin tuotteen käytöstä välittömästi. Vastuuyritys iPower antaa lisätietoja.

Katso myös: Näin roihuaa sähköskuutin ja -pyörän akkupalo

Näin roihuaa sähköskuutin ja -pyörän akkupalo 1:00
If testasi sähköpyörien ja -skuuttien akkupaloja turvallisissa testiolosuhteissa ammattilaisten valvonnassa.

Lue myös:

    Uusimmat