Tuhlaatko sinäkin kauneustuotteita? Niitä kuuluu käyttää näin vähän

Kauneudenhoitotuotteet eivät ole ilmaisia. Onkin turha tuhlata rahaa käyttämällä liian isoja annoksia, joista voi olla jopa haittaa. Lue, kuinka isoja määrien tulisi olla.

Kuvitteletko, että mitä enemmän tuotetta käytät, sen tehokkaampi se on? On aika muuttaa ajattelutapaa. Se on paitsi halvempaa myös järkevämpää.

Sampoo

Tarkoituksena on keskittyä vain päänahan pesemiseen eikä poistamaan hiuksista sen luonnollista rasvaa ja mahdollista hiusväriä. Siksi sampoota riittää yhden tai kahden 50 sentin kolikon kokoinen määrä. Hiuksille ja hiusväreille hellimpiä ovat sulfaatittomat sampoot.

Hoitoaine

Hoitoaineen määrästä on vaikea antaa nyrkkisääntöä, koska siihen vaikuttavat muun muassa hiusten laatu ja pituus, mutta keskimäärin sopiva on kahden 50 sentin kolikon kokoinen määrä. Mikäli hiukset ovat ohuet ja helposti rasvoittuvat, käytä hoitoainetta vähemmän ja vain hiusten puolivälistä latvoihin. Paksuihin ja karheisiin hiuksiin hoitoainetta voi levittää löysemmin rantein.

Hiusseerumi

Seerumit hillitsevät erityisesti talvella kiusaavaa sähköisyyttä ja silottavat hiuksia. Ohuisiin hiuksiin riittää yhden sentin kolikon kokoinen määrä seerumia. Paksuihin ja kiharoihin hiuksiin voi käyttää vähän enemmän. Varo levittämästä tuotetta liikaa, jotteivät hiukset näytä rasvaisilta. Liikaan seerumiin auttavat kuivasampoo ja hiustenkuivaajan kylmä puhallus.

Hiusvaha ja -rasva

Tuotteiden tehokkuuden takia muotoilu kannattaa aloittaa pienellä määrällä. Alkuun sopiva määrä on auringonkukan siemenen kokoinen tippa. Geelissä on heikompi pito, joten sitä voi käyttää vähän enemmän. Koska hiusvaha ja -rasva jättävät taipuisan lopputuloksen, kampaukseen ei kannata mennä koskemaan sen jälkeen, kun se on mieleinen.

Muotovaahto

Golfpallon kokoinen määrä riittää antamaan kampaukseen puhtia. Haro vaahto sormilla ensin hiusten tyvipäähän ja etene sieltä lähemmäs latvoja. Kuivaa hiukset hiustenkuivaajalla. Tarvittaessa voit lisätä kuiviin latvoihin vähän seerumia

Kasvojenpesuaine

Jos aine on vaahtoavaa, herneen kokoinen määrä riittää koko kasvojen puhdistamiseen. Vaahtoamattomia aineita voi annostella kolikon kokoisen määrän. Liian iso määrä voi kuivattaa ihoa, koska vaahtoavissa tuotteissa on pinta-aktiivisia aineita. Kasvot on syytä huuhdella hyvin myös hiusrajasta, koska aineet voivat aiheuttaa näppylöitä.

Silmänympärysvoide

Levitä silmänympärysvoidetta varovasti nimettömillä riisinjyvän kokoinen määrä. Silmänympärysiho on hyvin ohutta, joten ikääntymistä vastaan taistelevat, esimerkiksi retinolia sisältävät tuotteet saattavat ärsyttää ihoa. Niitä riittää puolet pienempi määrä kuin normaalia tuotetta.

Kasvovoide

Päivävoidetta tarvitsee noin 20 sentin kolikon verran, yöksi levitettävää voidetta vähän vähemmän. Muista levittää päiväksi mielellään aurinkosuojan sisältävää voidetta helposti palaviin kohtiin, kuten hiusrajaan, korviin, niskaan ja kaulaan. Mikäli pienen kolikon kokoinen määrä yövoidetta ei riitä esimerkiksi talvella, vaihda tuote rasvaisempaan. Jos tuote ei imeydy kunnolla, vähennä määrää. Levitä voide viimeistään varttia ennen nukkumaanmenoa, jotta voide ei imeydy tyynyliinaasi.

Aurinkovoide

Aurinkovoiteesta hyvä määrä on ruokalusikallinen kasvoihin ja ryyppylasillinen vartalon iholle. Aurinkosuojavoiteen käytössä ei pidä kitsastella. Yksi pullollinen kesässä on liian vähän. Mikäli suoja on kemiallinen, levitä voide vähintään puoli tuntia ennen ulos menemistä. Fysikaalista suojaa sisältävän voiteen voi levittää juuri ennen lähtöäkin. Lisää aurinkovoidetta parin tunnin välein.

Täsmätuote näppylöille

Paikallisesti finneille käytettävää tuotetta riittää lyijykynän päässä olevan kumin kokoinen määrä. Paina ainetta vanupuikolla näppylän päälle. Se tappaa bakteerit ja parantaa tulehdusta. Muista pestä aine käsistä pois, jotta et levitä sitä vahingossa ympäri kasvoja ja ärsytä muuta ihoa.

Seerumi

Nestemäiset seerumit leviävät helposti ja ovat tehokkaita, joten kahvipavun kokoinen määrä riittää. Liian suurella määrällä voi olla haluttua päinvastainen vaikutus, ja se voi ärsyttää ihoa.

Suihkugeeli

Vartalon pesemiseen riittää keskikokoisen mansikan kokoinen määrä ainetta. Jos käytät esimerkiksi pesusientä tai pesulappua, riittää pienempikin määrä. Jos iho tuntuu suihkun jälkeen kuivalta, kannattaa vähentää pesuaineen käyttöä tai vaihtaa kosteuttavampaan tuotteeseen.

Vartalovoide

Iho kannattaa rasvata heti suihkun jälkeen, koska tuotteet imeytyvät kosteaan ihoon paremmin kuin kuivaan ja kosteus auttaa levittämään tuotetta helpommin. Tällöin tuotetta riittää pienempi määrä, noin teepussin verran. Vaikutusta voi tehostaa lisäämällä joukkoon pari tippaa vartaloöljyä, joka sisältää esimerkiksi A-, C- ja E-vitamiinia.

Lue myös:

MTV

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja