Mainos

Tuhkarokkoepidemia jyllää Samoan saarella: Tauti tappanut jo 53 ihmistä – lähes kaikki kuolleet alle 5-vuotiaita lapsia

1:35
Tuhkarokko uhkaa levitä maailmalla vuosikymmenien jälkeen

Samoan saarivaltiossa Tyynellämerellä tuhkarokkoon kuolleiden määrä on noussut jo yli 50:een.

Viranomaiset kertoivat maanantaina, että tauti on vaatinut ainakin 53 ihmisen hengen. Kuolleista 48 on ollut alle viisivuotiaita lapsia.

Epidemian takia 200 000 asukkaan Samoalla on aloitettu laaja rokotuskampanja tuhkarokkoa vastaan. Uusien tartuntatapausten määrä ei ole kuitenkaan vielä lähtenyt laskuun.

Tämän takia torstaina ja perjantaina saarivaltion kaikki julkiset palvelut suljetaan, jotta niiden työntekijät voivat auttaa rokotteiden jakamisessa.

Monet samoalaiset suhtautuvat epäluuloisesti tuhkarokkorokotteeseen, koska viime vuonna kaksi vauvaa kuoli sen saatuaan. Myöhemmin paljastui, etteivät kuolemat liittyneet rokotteeseen.

Pääministeri Tuilaepa Sailele Malielegaoi on vedonnut ihmisiin, jotta nämä ottaisivat rokotteen eivätkä uskoisi vaihtoehtoisiin ja tehottomiin hoitoihin.

Hätätila kestänyt jo viikkoja

Tuhkarokkoepidemia on levinnyt saarivaltiossa nopeasti. Kaksi viikkoa sitten Samoan saarella oli todettu vain kuusi kuolemantapausta. Tartunnan saaneita oli sitäkin enemmän: tuhkarokko oli todettu jopa yli 700 ihmisellä.  

Jo tuolloin Samoaan julistettiin hätätila taudin vuoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja