TSN: Winnipeg etsii yhä kuumeisesti uutta seuraa Patrik Laineelle – "He haluavat ratkaista tilanteen"

2:33
Videolla Patrik Laineen syyskuisia mietteitä.

Winnipeg Jets haluaa yhä kaupata suomalaistähti Patrik Laineen, mutta oikeanlaisen diilin löytäminen ei ole suinkaan helppoa, kertoo TSN.

Laine on pyörinyt siirtospekulaatioissa läpi syksyn. TSN:n toimittaja Frank Seravallin mukaan Winnipeg on yhä halukas kauppaamaan lahjakkaan suomalaistähtensä.

– En yllättyisi lainkaan, jos hänet kaupattaisiin. Jets on päättänyt, mitä se haluaa tehdä. Nyt kyse on vain siitä, onnistuvatko he siinä, Seravalli kertoo TSN:n The Big Show radio-ohjelmassa.

Seravallin mukaan sekä Winnipeg että Laine ovat ymmärtäneet, että maisemanvaihto voisi olla molemmille osapuolille hyväksi. Suomalaistähden kauppaaminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä Winnipeg haluaa Laineesta kunnon vastineen.

– Uskon, että he haluavat ratkaista tilanteen. Molemmat osapuolet ovat tajunneet, että olisi varmaankin paras ratkaisu tulevaisuutta ajatellen löytää Laineelle uusi koti. Hän on kuitenkin erityinen pelaaja, joten Jets ei voi vain hyväksyä mitä tahansa eteen tulevaa tarjousta, vaan sen pitää olla oikeanlainen diili, Seravalli toteaa.

Lainetta havittelevalla joukkueella on edessään myös haasteita, sillä suomalaishyökkääjän nykyinen sopimus päättyy tämän kauden päätteeksi. Tulevalla joukkueella pitäisi siis olla resursseja myös rahakasta jatkosopimusta varten.

– Laineen haluavalla joukkueella on kuitenkin oltava 9-10 miljoona dollaria tilaa palkkakatossaan jatkosopimusta varten, Seravalli avaa.

Seravalli vertaa Laineen tilannetta NBA:han, jossa on nähty viime aikoina useita suuria pelaajasiirtoja. NHL-pomot toimivat pelaajamarkkinoilla kuitenkin huomattavasti varovaisemmin kuin NBA:ssa.

– Jos Patrik Laine pelaisi NBA:ssa, hänet olisi kaupattu jo pari kuukautta sitten. NHL ei kuitenkaan toimi niin. Se on huomattavasti konservatiivisempi liiga. Haluaisin nähdä, että joukkueet pudottelisivat siirtopommeja, mutta NHL:n GM:t eivät tee bisnestä sillä tavalla, Seravalli sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja