Tshekki alkaa saada konettaan käyntiin –  "suomipakit" hurjassa iskussa

SM-liigasta tutut Lukas Klok ja Libor Sulak olivat iskussa Iso-Britanniaa vastaan.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekki aloitti turnauksen laiskasti, ja kolmesta pelistä oli saldona vain jatkoaikavoitto Valko-Venäjästä.

Tshekki alkaa saada kuitenkin peliään käyntiin. Ruotsi-voitto kohensi itseluottamusta, ja Iso-Britannia oli vain suupala. Voittolukemat olivat 6–1.

SM-liigaa pelanneet puolustajat olivat hyvässä maalivireessä. Lukossa pelannut Lukas Klok avasi maalitilin, ja Kärppien Libor Sulak vei Tshekin toisessa erässä 3–0-johtoon.

Tshekki lisäsi tempoa toiseen erään ja nykäisi eron. Iso-Britannia sai kuitenkin rikottua nollan, kun Matthew Myers teki ylivoimalla 1–4-kavennuksen.

Sulak sinetöi vielä kahden maalin illan iskemällä loppululemat 6–1.

Tshekki on nyt viiden ottelun jälkeen tasapisteissä (8) Tanskan kanssa, ja jatkopaikka on hyvin omissa käsissä. Tshekki kohtaa alkusarjassa vielä Tanskan ja Slovakian.