Trumpin mantteliperijäksi on väläytelty suosikkitytär Ivankaa – eikä hän ole ainoa: tällaisia ovat presidentin viisi lasta

Donald Trump mielii toiselle kaudelle, mutta vuoden 2024 vaaleissa ehdolla on mahdollisesti joku hänen lapsistaan – eikä hänen etunimensä ole välttämättä Ivanka.

Toiselle kaudelle nelivuotiskaudelle haikailevan presidentti Donald Trumpin valtakaudella tämän rinnalla on totuttu näkemään tiiviisti hänen vanhin tyttärensä Ivanka Trump, jonka todellista roolia ja merkitystä Valkoisessa talossa on voitu kuluneet neljä vuotta vain arvailla.

Ivankan asema isän rinnalla on niin vahva, että tätä on luonnehdittu "todelliseksi ensimmäiseksi naiseksi" ja syyskuussa äiti Ivana Trump sovitteli puolestaan jo Yhdysvaltain ensimmäisen naispresidentin viittaa tyttärensä harteille vierailtuaan ITV:n Loose Women -ohjelmassa luonnehtien tätä edustavaksi ja fiksuksi.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun aiemmin myös mallina työskennellyttä kolmen lapsen äitiä on väläytelty kyseiseen rooliin. Muun muassa The Guardianin kirjoituksessa asialla spekuloitiin jo vuonna 2018, ja myös uutiskanava CNN julkaisi maaliskuussa uutisen, jonka mukaan Ivanka Trumpin presidenttiys jonain päivänä voi olla jopa todennäköisempää kuin moni luuleekaan.

Trumpilla on kuitenkin suosikkityttärensä lisäksi myös neljä muuta lasta. Heistä etenkin yhden kerrotaan muistuttavan aika lailla isäänsä – ja myös hänen nimensä on tullut esille presidenttispekulaatioissa. Hän on esikoinen Donald Junior, jonka isä-Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen kuvaili syksyllä ilmestyneessä paljastuskirjassaan muistuttavan vain päivä päivältä enemmän isäänsä.

Donald Jr.:n on spekuloitu suunnittelevan ryhtymistä republikaanien presidenttiehdokkaaksi jo vuoden 2024 vaaleissa. Tällä viikolla hän julkaisi kuvan Nevadan osavaltiossa olevasta plakaatista, jossa on teksti Don Jr. 2024, eikä suoraan torpannut aikeita, vaikka korosti kampanjoivansa parhaillaan isänsä puolesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Hahaha, voi pojat. Tämä saa liberaalien päät räjähtämään. Kuka tahansa tämän tekikin, kiitos kohteliaisuudesta, mutta otetaan ensin iso voitto vuonna 2020! hän kirjoitti kuvan yhteydessä Instagramissa.

Donald Jr.:n ja Ivankan nimet vilahtivat myös The Guardianin listauksessa, kun lehdessä ennakoitiin yhdeksän kuukautta sitten vuoden 2024 vaaleja. Eikä siinä vielä välttämättä aivan kaikki. Independent-lehden mukaan nimittäin myös kaksikon pikkuveli Eric Trump oli hiljattain tykännyt twiitistä, jossa oli teksti Eric Trump 2024, mikä tulkittiin lehdessä niin, että myös kolmas sisaruksista voisi olla suunnittelemassa tulevaisuuttaan politiikan parissa.

Siinä missä Ivanka ja hänen puolisonsa Jared Kushner ovat olleet keskeisissä rooleissa Trumpin hallinnossa, ovat veljekset Donald ja Eric keskittyneet pitämään huolta isänsä yrityksestä Trump Organizationista.

Donald Junior aiheutti pienimuotoisen kohun, kun hän erosi pari vuotta sitten vaimostaan ja viiden lapsensa äidistä Vanessasta. Ero tapahtui vaimon aloitteesta.

 Aiemmin Trumpin esikoisen nimi oli kuitenkin noussut esiin vieläkin ikävämmässä yhteydessä, sillä kesällä 2017 hän tapasi kohutusti venäläisen asianajajan. Seurauksena hän joutui kongressissa Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleja tutkivan komitean kuultavaksi joulukuussa 2017.

Päävastuun Trump Organizationin johdossa otti vuonna 2017 Eric Trump, joka toimi vanhempien sisarustensa tapaan isänsä neuvonantajana Diili-ohjelmassa.

Vaikka hän on ollut sisaruksiaan ehkä hivenen vähemmän esillä viime aikoina, on myös Eric saanut maistaa julkisuuden ikävää puolta. Donald Jr.:n ja Ericin metsästysmatka Zimbabween nousi nimittäin maailmalla otsikoihin vuonna 2012

Julkisuuteen vuotaneissa kohukuvissa Donald Jr. piti kädessään kuolleen norsun häntää. Toisessa sosiaalisessa mediassa kiertäneessä kuvassa Eric piteli puolestaan kuollutta leopardia käsissään.

Trumpin kahta nuorimmaista ei sen sijaan ole nähty julkisuudessa yhtä paljon. Heistä vanhempi, Tiffany, syntyi Trumpin liitosta näyttelijä Marla Maplesin kanssa. Hän oli vain 6-vuotias, kun vanhempien erosta tuli virallinen ja on asunut enimmäkseen äitinsä kanssa.

Eron jälkeen Maples ja Tiffany muuttivat Kaliforniaan, ja tytär näki isäänsä tiettävästi vain harvakseltaan. Ilkeimpien huhujen mukaan vanhemmat sisarukset Ivanka ja Donald Junior olisivat halunneet tehdä sisarpuolensa perinnöttömäksi.

Sisarpuolensa Ivankan tapaan myös Tiffany on tehnyt uraa mallina ja myös häntä on nähty toisinaan isänsä vaalitilaisuuksissa. Edellisten vaalien aikaan sosiologiaa opiskellut Tiffany toteutti keväällä yhden unelmansa, kun hän valmistui lakimieheksi Georgetownin ylopistosta.

Vaikka Tiffany ei ole ottanut yhtä näkyvää roolia presidentin tyttärenä kuin Ivanka, hänellä on Instagramissa 1,3 miljoonaa seuraajaa ja hänen ystäväpiiriinsä kuuluu tunnettuja kaunottaria, kuten legendaariseen Kennedyn sukuun kuuluva Kyra Kennedy, Kreikan prinsessa Olympia ja Hiltonin hotellisukuun kuuluva Barron Hilton.

Trumpin kuopusta Barronia on nähty julkisuudessa varsin vähän. Vuonna 2006 syntynyt Barron muutti Valkoiseen taloon äitinsä Melanian kanssa kesällä 2017.

Alaikäistä Barronia on nähty lähinnä vain virallisissa tilaisuuksissa vanhempiensa rinnalla Trumpin presidenttikauden aikana. Elokuussa hänet nähtiin muun perheen kanssa republikaanien puoluekokouksessa. Kuvat paljastivat tuolloin, että Barron on kasvanut melkoisesti, sillä kuvien perusteella hän vaikutti olevan jo 194-senttistä isäänsä pidempi.

14-vuotias Barron ei ole kovin paljon vanhempi kuin hänen vanhimpien sisarustensa jälkikasvu. Hänen onkin uutisoitu olevan Donald Jr.:n ja Ivankan lasten suosikkisetä. Myös Barronin on kerrottu pitävän golfin pelaamisesta, kuten useiden muidenkin perheenjäsentensä.

Historiallinen vaaliyö suorana! MTV Uutiset seuraa vaalien tuloslaskentaa läpi koko yön 3–4. marraskuuta. Koko yön kestävä erikoislähetys nähdään MTV3-kanavalla, mtvuutiset.fi:ssä sekä MTV Uutiset Livessä. Myös television puolella MTV:n Uutisaamu aloittaa tulosseurannan aikaisin keskiviikkoaamuna.  

Lue myös:

    Uusimmat