Kreikan prinsessa Maria-Olympia jakaa ylellistä elämäänsä avoimesti somessa – tällainen on muun muassa prinssi Harryyn yhdistetty mallikaunotar

Kreikan ja Tanskan prinsessa Maria-Olympia on vuosien saatossa aiheuttanut somekohuja ja kävellyt catwalkeilla maailmankuulujen muotitalojen näytöksissä.

Erityisesti brittihovi tunnetaan maailmalla poikkeuksellisen tiukoista säännöistään. Hovin naisten ei ole soveliasta käyttää räikeitä kynsilakkoja, kun taas sukkahousuja on sen sijana käytettävä aina. Myös sosiaalisessa mediassa esiintyminen muiden julkkisten tapaan on kielletty, ja kuninkaalliset näkyvätkin Instagramissa lähinnä virallisten edustustehtäviensä yhteydessä.

Kreikan kruununprinssi Pavlosin ja kruununprinsessa Marie-Chantalin tytär prinsessa Maria-Olympia, 23, on kuitenkin toista maata.

Bileprinsessan maineessa oleva Maria-Olympia nimittäin jakaa Instagram-tilillään kuvia elämästään hyvin avoimesti yli 180 000 seuraajalleen, eivätkä kuvat ole tippaakaan samantyylisiä kuin Britannian ja Ruotsin kuninkaallisten virallisilla Instagram-tileillä. Maria-Olympian tilillä näkyy nimittäin kuvia erilaisista juhlista sekä mainoksia.


Kuninkaallisten tilanne Kreikassa on toki hivenen erilainen kuin vaikkapa Britanniassa. Monarkian valtakausi päättyi maassa jo vuonna 1973, mutta Kreikka on silti säilyttänyt kuningasperheen jäsenten tittelit.

Avoimesti ylellistä elämäänsä seuraajilleen esittelevä Maria-Olympia onkin saanut somekäyttäytymisestään vuosien saatossa kritiikkiä juuri kuninkaallisen taustansa takia. Esimerkiksi vuonna 2018 hän kohautti julkaisemalla kuvan, jossa hän näyttää keskisormea kameralle.

Mirrorin mukaan kuvaa pidettiin epäkunnioittavana hänen isovanhempiaan, eli Kreikan entistä kuningasparia kohtaan, ja kuva onkin sittemmin poistunut prinsessan Instagram-tililtä.

Prinsessan siteet Kreikkaan ovat varsin löyhät. Maria-Olympia syntyi nimittäin Yhdysvalloissa vuonna 1996. Hän on viisilapsisen perheen ainoa tytär.

Perhe muutti Lontooseen Maria-Olympian ollessa 7-vuotias, koska isovanhemmat – Kreikan viimeinen kuningas Konstantin II ja kuningatar Anne-Marie – asuivat siellä.


Sittemmin Maria-Olympia on opiskellut valokuvausta Parsonsin yksityiskoulussa New Yorkissa, ja on äitinsä Marie-Chantalin tapaan kiinnostunut hyvin muotimaailmasta, kertoo Hello Magazine.

Hän työskennellyt myös mallina muun muassa ikonisen muotitalon Dolce & Gabbanan näytöksessä sekä ollut valokuvaukseen liittyvässä harjoittelussa toisessa legendaarisessa muotitalossa, Diorilla.

Prinsessa on lisäksi poseerannut muun muassa Teen Vogue- ja Tatler-lehdissä. Jälkimmäisen haastattelussa hän on myös kertonut kärsivänsä lukihäiriöstä ja pärjäävänsä siksi paremmin visuaalisilla aloilla. Vuonna 2014 hän paljasti lehdelle myös, ettei taustoistaan huolimatta puhu kreikkaa.


Prinsessan perheen suhteet brittihoviin ovat läheiset. Maria-Olympian kummisetä on Britannian tuleva kuningas prinssi Charles, joka on hänen isoisänsä Konstantin II:n pikkuserkku. Konstantin on on puolestaan yksi prinssi Williamin kummeista.

Vuonna 2016 Maria-Olympia puolestaan yhdistettiin raikuliprinssin maineessa olleen prinssi Harryyn. Brittihovista kuitenkin torpattiin suhdehuhut nopeasti Hello Magazinelle.

Otsikoihin päätyivät pari vuotta sitten myös Maria-Olympian ja hänen isänsä Pavlosin hulppeat syntymäpäiväjuhlat, joihin osallistuivat Daily Mailin mukaan muun muassa seurapiirikaunotar Paris Hilton ja liuta kuninkaallisia, muun muassa näyttävästä tyylistään tunnettu Hollannin kuningatar Maxima

Juttua muokattu 2.3.2020 klo 8.25. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, prinsessa Maria-Olympia ei ole perinyt Tanskan prinsessan titteliä isoäidiltään Anne-Marielta. Titteli on peritty isoisä Konstantin II:n puolelta, sillä vuonna 1863 Konstantinin esi-isä, Tanskan prinssi Wilhelm, valittiin Kreikan kuninkaaksi. Siitä lähtien Kreikan kuningashuoneeseen kuuluvat ovat olleet sekä Kreikan että Tanskan prinssejä tai prinsessoja. 

Lue myös:

    Uusimmat