Trinidad ja Tobago lunasti MM-kisapaikan

Pieni karibialainen saarivaltio Trinidad&Tobago selvisi ensimmäistä kertaa historiassaan jalkapallon MM-lopputurnaukseen, kun vaikeassa vierasottelussa kaatui Bahrain 1-0. Trinidad selvitti tiensä Saksaan jatkokarsinnasta yhteismaalein 2-1.

Ratkaiseva maali Aasian ja Concacaf-alueen välisessä pudotuspelissä näki päivänvalon toisen jakson viidennellä minuutilla, kun puolustaja Dennis Lawrence puski Dwight Yorken kulmapotkun sisään. Bahrainin maalivahti Hussein Ali Hassan ja maaliaan puolustaneet pelaajat olivat tilanteessa jähmeitä, ja Englannin liigassa pelaavan Wrexhamin Lawrence sai yllättävän paljon tilaa.

Heikkotasoinen ottelu sai väriä loppuminuuteilla, kun Trinidadin tavoin ensimmäistä lopputurnausreissua tavoitellut Bahrain teki maalin. Kolumbialaistuomari Oscar Ruiz kuitenkin hylkäsi välittömästi "osuman", jossa Ahmed Hassan potkaisi pallon maalivahti Kelvin Jackin käsistä ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin. Ruiz oli jo viheltänyt tilanteen poikki, kun katsomon riehaannuttanut maali syntyi.

Jatkotilanteesta Bahrainin Hussain Ali Baba sai kävellä suihkuun protestoituaan erotuomarin päätöstä liiallisesti, ja hetki myöhemmin kävelivät muutkin bahrainilaiset päät painuksissa pois. Trinidad&Tobagon pelaajat sen sijaan riemuitsivat täysin rinnoin hieman yllättävästä reissusta Saksaan ensi kesänä.

Trinidad&Tobago, asukasluvultaan 1,1 miljoonaa, on pienin MM-lopputurnauksessa pelaava maa. Se on kaikkien aikojen neljäs karibialaisvaltio lopputurnauksessa, aiemmin sinne ovat päässeet Kuuba vuonna 1938, Haiti vuonna 1974 ja Jamaika vuonna 1998.

- Olen äimän käkenä. Tämä on historiallista: Trinidad ja Tobago, me menossa Saksaan. Voi hyvä luoja, totesi tuhansien muiden mukana pääkaupunki Port of Spainin kaduilla juhlinut rakennustyöläinen David Frederick tuloksen selvittyä.