Mainos

Treffikumppanin vuokraaminen sovelluksella yleinen ilmiö Kiinassa – uusivuosi aiheutti yllättävän kävijäpiikin

Kiinalainen uusivuosi houkuttelee sinkkuja vuokraamaan itselleen kumppanin, joka esitellä vanhemmille, kertoo Reuters.

Treffikumppanin vuokraamiseen tarkoitettu mobiilisovellus Hire Me Plz on palvelun perustajan Cao Tiantianin mukaan kerännyt huiman kävijäpiikin kiinalaisen uudenvuoden juhlien alkaessa. Sadat ovat listautuneet vuokrattavaksi vuoden suurimman juhlapyhän ajaksi.

Sovelluksen ideana on, että sinkku voi vuokrata palvelun avulla seuralaisen mukaansa esimerkiksi viettämään uuttavuotta perheensä kanssa.

Hire Me Plz ei ole ainut kaltaisensa sovellus, vaan Kiinassa toimii useita suosittuja vuokraussovelluksia. Palveluiden käyttö on ollut yhä suositumpaa viime vuosina.

Treffikumppaneita sovelluksesta löytyy eri budjeteille. Halvimmillaan valekumppanin saa 1 yuanin eli noin 15 sentin tuntihinnalla  ja kalleimmillaan 1999 yuanilla eli noin 270 eurolla tunniksi kerrallaan.

Deittisovellus on saanut osakseen myös kritiikkiä palvelunsa laillisuudesta sekä moraalista. Kiinassa laki ei kuitenkaan kiellä treffikumppanin vuokraamista. Prostituutio sen sijaan on laitonta.

Treffikumppanin vuokraamisen idea syntyi vähentämään nuorten aikuisten yksinäisyyttä. Alun perin sovelluksen ideana oli yhdistää yksinäisiä nuoria ihmisiä, jotka ovat muuttaneet isompaan kaupunkiin työn perässä.

– Etsin tehokkaampaa tapaa pyytää jotakuta treffeille. Kuka haluaa jutella kuukausi sosiaalisessa mediassa, eikä saada siitä lopulta mitään irti? Tiantian sanoo.

 

Lähde: Reuters

***

7:58

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.