Treenikaverin murha järkytti nuorta Annimari Kortetta – kirja: Aiturin elämään liittyy koskettava tarina, joka muistuttaa yhä edesmenneestä ystävästä

11:30
Aituritähti Annimari Korte paljasti tehneensä kovia tuloksia, vaikka kärsi samalla pahoista kivuista

Aitajuoksija Annimari Korte kertoo elämäkerrassaan aitajuoksun lisäksi myös kipeistä muistoistaan. 21-vuotiaana Korteen turvallisuudentunnetta järkytti entisen treenikaverin murha.

Pika-aituri Annimari Korte kertoo MTV:n urheilutoimittajan Mika Saukkosen kirjoittamassa elämäkerrassaan Yli kaikkien aitojen (Tammi) urheilu-urastaan, mutta myös elämästään sen ulkopuolella. Kirjaan mahtuu myös hyvin kipeitä muistoja, joista yksi iski vasten kasvoja, kun San Diegossa opiskellut aituri palasi jouluksi Yhdysvalloista Suomeen.

Tuolloin 21-vuotias Korte oli lähdössä hyvän ystävänsä kanssa viettämään iltaa, kun tämä otti esille Lohjalla hieman aiemmin tapahtuneen henkirikoksen, jossa nuori nainen oli saanut surmansa. Asiasta uutisista lukenut Korte sai kuulla, että murhattu nuori nainen oli ollut hänen treenikaverinsa. He olivat harjoitelleet yhdessä päivittäin 14–15-vuotiaina.

– Minua alkoi ahdistaa. Kurkkuani kuristi. Emme puhuneet Lauran kanssa asiasta enää enempää. Koetin esittää normaalia ja pidättelin kyyneleitä. Lähdimme ulos, mutta ajatukseni harhailivat eikä mistään juhlimisesta voinut puhuakaan. 

Korte kuvailee kirjassa pidätelleensä kyyneliä koko illan, mutta antaneensa itkun tulla kotona.

– Olin aina luullut ja olettanut, että elämä on turvallista ja että jotakin tällaista saattoi kyllä tapahtua ehkä Yhdysvalloissa, missä olin jo pitkään ollut. Mutta että Suomessa? Sitä en voinut uskoa.

Uhrin avomies tuomittiin teosta myöhemmin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Korte kertoo kirjassa, että edesmenneen ystävän muisto on edelleen vahvasti läsnä hänen arjessaan.

– Vuonna 2016 olin lomamatkalla Egyptissä, ja eräänä päivänä Kairossa ollessani näin kahden miehen potkivan pientä koiraa, kertoo Korte, joka vei koiran eläinlääkäriin.

Hänelle tuli äkkiä tunne, että hän haluaa ottaa koiran mukaansa ja eläinlääkäri laati lopulta paperit, jotta se saatiin tuotua Eurooppaan.

– Annoin sille nimeksi Raad. Sen tarkkaa syntymäaikaa ei pystytty selvittämään, mutta eläinlääkärin mukaan se oli todennäköisesti syntynyt sen vuoden helmi–maaliskuussa. Päätin antaa Raadille syntymäpäiväksi karkauspäivän, Korte kertoo.

Korte kertoo, että karkauspäivä oli juuri hänen surmatun ystävänsä syntymäpäivä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja