Traficom paljastaa: Suomalaiset tuovat yhtä enemmän ladattavia hybridejä ja sähköautoja käytettynä Suomeen – kasvu merkittävää erityisesti tänä vuonna

1:06
Kurkkaa video: Sisun uusi hybridi on maailman tehokkain kuorma-auto!

Suomeen tuotavien ladattavien hybridien ja sähköautojen osuus käytettyinä maahantuoduista autoista on ennätyskorkea. Myös kaasulla kulkevia autoja tuodaan entistä enemmän.

Traficom kertoo tiedotteessaan, että vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien henkilöautojen osuus oli alkuvuonna ensirekisteröinneistä 6,5 prosenttia ja käytettynä maahantuoduista 17,6 prosenttia.

– Käytettynä maahantuotujen ajoneuvojen tilastoja tarkasteltaessa vaihtoehtoisten käyttövoimien osuuden kasvu näkyy selvästi. Lähes joka viides alkuvuonna käytettynä maahantuotu henkilöauto kulki vaihtoehtoisilla käyttövoimilla, kertoo Traficomin erityisasiantuntija Mika Idman.

Alkuvuoden aikana Suomeen tuotiin yhteensä 2 997 vaihtoehtosilla käyttövoimilla toimivaa henkilöautoa, joka on 17,6 prosenttia kaikista käytettynä maahantuoduista autoista. Vuonna 2018 samalla ajanjaksolla vaihtoehtoisia tuotiin 1 363 kpl ja niiden osuus kaikista maahantuoduista oli 10 prosenttia.

Suomessa myydään uusia henkilöautoja vuosittain noin 110 000 kappaletta ja tuodaan käytettynä vuosittain noin 40 000 henkilöautoa. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivia henkilöautoja on liikennekäytössä vielä vähän. Vuonna 2018 niiden osuus oli 0,9 prosenttia kaikista liikennekäytössä olevista henkilöautoista. 

Lähde: Traficom

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja