TPS:n 18-vuotias superlupaus hurjan hehkutuksen kohteena – "Potentiaalinen supertähti"

TPS:n 18-vuotias slovakkilupaus Juraj Slafkovsky on yksi tulevan NHL-varaustilaisuuden suurimpia lupauksia. Lahjakasta hyökkääjää povataan jopa koko draftin ykkösvaraukseksi.

Vuonna 2004 syntynyt slovakialainen antoi päättyneellä kaudella kovia näyttöjä NHL:n suuntaan. Nuoresta iästään huolimatta Slafkovsky pelasi SM-liigassa 31 ottelua, joiden aikana hän saalisti 10 tehopistettä.

Tämän lisäksi Slafkovsky edusti Slovakiaa Pekingin olympialaisissa ja kevään MM-kisoissa. Eikä Slafkovsky ollut joukkueessa vain osallistumassa, vaan nuori hyökkääjä oli molemmissa turnauksissa joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.

Sunnuntaina päättyneessä MM-turnauksessa Slafkovsky nakutti yhdeksän tehopistettä kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Vahvat otteet ovat nostaneet huippulupauksen varteenotettavaksi ehdokkaaksi, kun puhutaan seuraavasta NHL:n ykkösvarauksesta.

Tällä hetkellä pidetään todennäköisimpänä, että ykkösvarauksen haltija Montreal Canadiens tekee valintansa juuri laitahyökkääjänä pelaavan Slafkovskyn ja sentteri Shane Wrightin välillä.

– Täällä (MM-kisoissa) oli yli 120 NHL-pelaajaa ja hän on pärjännyt heitä vastaan. En sano, että Montrealin on poimittavat hänet ykkösenä, mutta heidän on mietittävä kahdesti tehdessään valintaa, TSN:n toimittaja Gord Miller toteaa.

– Valitsemalla Wrightin he saavat oikealta ampuvan sentterin. Jos Slafkovsky putoaa kakkosvaraukseksi New Jerseyn valittavaksi, he saavat potentiaalisen supertähden, Miller kehuu Slafkovskya.

Lue myös:

    Uusimmat