Mainos

Toyotan uusi innovaatio voi mullistaa sähköautoilun – akun huhutaan latautuvan jopa minuuteissa!

Akun kesto ja pitkä latausaika ovat tähän asti hidastaneet sähköautoilun yleistymistä, mutta lähitulevaisuudessa tähän on tulossa muutos.

Japanilainen autojätti Toyota on kehittelemässä paraikaa ajoneuvoa, joka saattaa mullistaa sähköautoilun laajassa mittakaavassa. Kyseisessä sähköautossa tullaan nimittäin huhujen mukaan käyttämään vallankumouksellista akkutekniikkaa, jonka avulla auton voi saada ladattua jopa minuuteissa.

Jos kehitystyö tuottaa tulosta ja auto saadaan aikataulun mukaisesti markkinoille, se on suuri edistysaskel sähköajoneuvojen maailmanvalloitukselle.

Toyota aikoo ottaa uuden sähköautomallinsa myyntiin Japanissa jo vuonna 2022.

Uusi innovaatio markkinoille jo viidessä vuodessa? 

Tällä hetkellä sähköautojen akkukapasiteetti ja latausajat ovat suurimpia ongelma-alueita nykyisten sähköajoneuvojen ympärillä. Autoilijat ovat nimittäin haluttomia vaihtamaan diesel- ja bensiinikäyttöisiä autojaan suorituskyvyn heikkenemisen vuoksi. Toyotan kehittelemä uusi teknologia voi kuitenkin olla ratkaisu näihin ongelmiin ja keino saada autoilijat vakuuttuneeksi sähköauto hankinnasta.

Japanilaisen sanomalehden Chunichi Shimbunin raportin mukaan Toyotan sähköauto rakennetaan täysin uudelle alustalle ja sillä käytetään kiinteitä akkuja. Nykyiset sähköautot käyttävät litinum-ioniakkuja, joiden lataaminen vie 20–390 minuuttia, ja niiden akut riittävät noin 160–400 kilometrin pituiseen ajoon.

Toyota on osoittanut olevansa sähköautojen kehittelemisen kanssa tosissaan, sillä aiemmin tässä kuussa se ilmoitti sopineensa toisen japanilaisvalmistajan, Mazdan, kanssa mittavasta yhteistyöstä, jossa autonvalmistajat aikovat rakennuttaa 1,6 miljardin arvoisen tuotantolaitoksen Yhdysvaltoihin.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.