Toyotan iso pomo velmuili Kalle Rovanperän tekemällä ennätyksellä – "Saattaa olla joku, jolla on ristiriitaisia tunteita"

1:48
Kalle Rovanperä kaasutteli Viron MM-rallin voittoon. Katso videolta päätöspäivän parhaita paloja.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda innostui Kalle Rovanperän Viron MM-rallin voitosta. Hän vitsaili tallin tiedotteessa, että Jari-Matti Latvalalla saattaisi olla ristiriitaisia tunteita, kun Rovanperä rikkoi hänen ennätyksensä.

Latvala oli vielä ennen Rovanperän voittoa kaikkien aikojen nuorin MM-rallin voittanut kuljettaja. 20-vuotias Rovanperä pisti ennätystä paremmaksi yli kahdella vuodella. Toyoda oli erityisen mielissään voitosta, koska kausi on ollut tähän asti raskas ja uskoo voiton tuovan helpottuneisuuden tunnetta tiimille.

– Siltikin, sitä saattaa olla joku, jolla on ristiriitaisia tunteita. Jari-Matilla oli nuorimman MM-rallin voittajan titteli 22-vuotiaana ja nyt 20-vuotias Kalle rikkoi ennätyksen. Miltä tämä hetki tuntui Jari-Matista? Toyoda sanaili.

– Tallin jäsen kertoi minulle, että hän oli vain onnellinen, kun samasta maasta kotoisin oleva nuori tähti teki uuden ennätyksen. Olen tallin omistajana hyvin ylpeä siitä, että minulla on tällainen tallipäällikkö, Toyoda jatkoi.

Toyoda mainitsi myös voiton suuren merkityksen sen vuoksi, koska tallin auto on rakennettu Viron tehtaalla. 

Rovanperä nousi voitollaan MM-pisteissä neljänneksi ohi Viron Ott Tänakin. Hänellä on nyt kasassa 82 MM-pistettä. Suomalaisen tallikaveri Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 148 pisteellä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja