Toyotan iso pomo murheellisena Jari-Matti Latvalan kohtalosta – antoi ison lupauksen

Toyotan rallitiimin puheenjohtaja Akio Toyoda lupaa, että ensi kerralla kalusto ei petä Jari-Matti Latvalaa.

Latvala ajoi Ruotsin rallissa Toyota Yaris WRC:llä yksityisrahoituksella. Tarkoitus oli antaa näyttöjä ensi kaudelle, mutta tekninen vika päätti suomalaisen kisan jo avauspäivänä. Jälkikäteen selvisi, että kyseessä oli kiusallinen inhimillinen virhe.

Toyoda on usein puhunut lämpimästi Latvalasta, siksi Ruotsin perjantai oli pomollekin kipeä paikka.

– Latvala ja kartanlukija (Juho) Hänninen olivat alkuperäisiä kuskejamme, kun palasimme WRC:hen vuonna 2017. Kuulin Jari-Matin sanovan, että "olen onnellinen, kun olen osa Toyotaa ja olen iloinen, kun saan ajaa Yarista jälleen". Olin todella tyytyväinen, että he valitsivat Yariksen. Olen hyvin pahoillani teknisestä ongelmasta, jonka Jari-Matti ja Juho kohtasivat, Toyoda harmitteli tallin tiedotteessa.

– Halusin, että he ajaisivat ja nauttisivat mahdollisimman paljon, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Kuulin, että he ajavat taas Sardinian rallissa. Me valmistelemme Yariksen heille täydellisesti taisteluun. Toivottavasti nautitte niin paljon kuin mahdollista, Toyoda jatkoi.

Itse tehdastiimin puolelta Toyodalla oli pelkkää iloittavaa. Elfyn Evans voitti kisan ja Kalle Rovanperä säesti kaikkien aikojen nuorimpana palkintokorokekuljettajana kolmannella sijallaan. Lisäksi Sebastien Ogier oli neljäs.

– Olen iloinen, että uudet tallimme jäsenet saavuttavat jo huipputuloksia tiimille, Toyoda totesi.

Lue myös:

    Uusimmat