Tommi Mäkiseltä herkullinen ennustus Kalle Rovanperästä – ”Muilla tulee kiirus”

Kalle Rovanperä löi Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisenkin ällikällä Ruotsin MM-rallin päätöserikoiskokeella.

Rovanperä oli huippuiskussa Likenäsin Power Stage -erikoiskokeella, jolla hän tykitti WRC-uransa ensimmäisen pohja-ajan lähes neljän sekunnin erolla muihin. Rovanperä sai huippusuorituksestaan palkinnoksi rallin kolmossijan sekä viisi lisäpistettä.

– Kallen viimeinen veto oli ihan käsittämätön, Mäkinen hämmästeli.

– Muut pojat saattoivat ihmetellä, että mitä Kalle touhusi siellä, tallipomo hykerteli.

Rovanperä jätti päätöspätkällä taakseen Toyota-tallikaverinsa Sebastien Ogierin ja otti kolmossijan ranskalaismestarilta. Näin vasta 19-vuotiaasta suomalaislupauksesta tuli historian nuorin palkintokorokkeelle noussut kuljettaja MM-sarjassa.

– Hitaissa mutkissa ajaminen ei ole Kallella vielä niin hyvin hanskassa. Mutta mitä sitten tapahtuu, kun hän oppii ajamaan hitaatkin mutkat paremmin? Ne ovat yleensä aika paljon helpompia kuin mennä kovaa kovavauhtisissa mutkissa. Voi olla, että muilla pojilla tulee jossain vaiheessa kiirus Kallea vastaan, Mäkinen jakoi herkullisen ennustuksen.

Neljä kuljettajien maailmanmestaruutta saavuttanut Mäkinen nappasi kuskiuransa ensimmäisen palkintokorokepaikkansa ja samalla myös avausvoittonsa 30-vuotiaana Suomessa. Rovanperä pääsi podium-kerhoon 11 vuotta pomoaan nuorempana.

– Minulla ei ollut 19-vuotiaana edes ralliautoa. Silloin minä vasta haaveilin ensimmäisestä ralliautosta, Mäkinen naureskeli.

Mäkisen johtama Toyota-tiimi saalisti ison pistepotin Ruotsin tynkäkisasta, kun walesilainen Elfyn Evans ajoi komeaan voittoon. Evans on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen uuden työvälineensä Toyota Yaris WRC:n kanssa.

– Elfyn varmisteli viimeisellä pätkällä voiton, mikä olikin järkevää. Hän ajoi itsensä historiankirjoihin, sillä hän on ensimmäinen brittivoittaja Ruotsissa, Mäkinen muistutti.

Toyota-kuljettajista Ogier oli ainoa, joka ei ollut pelkkää hymyä kisan päätteeksi. Neljäs sija ei ollut sitä, mitä ranskalaismestari tuli hakemaan kauden toisesta rallista.

– Tämä ei ole koskaan ollut helppo kisa Sebille. Mutta kun mennään Meksikoon, tilanne on varmasti erilainen, Mäkinen arveli.

Lue myös:

    Uusimmat