Toto Wolffilta sokkivihjaus – Lewis Hamilton saattaa lopettaa F1-uransa

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff myönsi torstaisessa lehdistötilaisuudessa, että MM-taistossa toiseksi jääneen Lewis Hamiltonin tulevaisuus formula ykkösissä on epävarma.

Mercedes veti pois valituksensa Abu Dhabin päätösosakilpailun kohautteneista tapahtumista. Red Bullin Max Verstappen ohitti Hamiltonin viimeisellä kierroksella. Hamilton ei osallistu torstain kansainvälisen autoliitto FIA:n palkingtogaalaan, jossa hänen tulisi sääntöjen mukaan olla mukana. Wolff jättää tapahtuman väliin lojaalisuudesta Hamiltonia kohtaan.

Hamilton ei ole puhunut mestaruuden ratkeamisesta sen jälkeen, kun häntä haastateltiin kisapaikalla ennen palkintojenjakoa. Britti allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen heinäkuussa.

– Toivon todella, että Lewis jatkaa ajamista, koska hän on yksi kaikkien aikojen kuskeista, Wolff totesi Racefans-sivuston mukaan ja myönsi, että Hamilton on ottanut sunnuntaisen tappion raskaasti.

– Hän dominoi sunnuntaina, kun katsot asiaa neljän viimeisen kisan näkökulmasta. Siitä ei ole epäilystäkään, kuka voitti kilpailun ja oli maailmanmestaruuden arvoinen. Käymme asiaa läpi seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana, Wolff jatkoi.  

Wolff on kuitenkin toiveikas, että Hamiltonin ura jatkuisi. Hän uskoo Hamiltonin sydämen sanovan, että hänen pitää jatkaa, koska on uransa huipulla.

– Meidän täytyy kuitenkin päästä sunnuntaina aiheutuneesta tuskasta, myös sen takia, koska hän on mies selkeillä arvoilla. Sitä on vaikea ymmärtää, mitä tapahtui. Lewis ja minä olemme pettyneitä. Emme lajiin, rakastamme lajia jokaisella solullamme ja rakastamme sitä, koska sekuntikello ei valehtele koskaan, Wolff sanoi. 

– Mutta jos rikomme urheilullisen reiluuden perusteen ja lajin todenmukaisuuden, niin yhtäkkiä sekuntikellolla ei ole merkitystä, koska olemme alttiita sattumanvaraiselle päätöksenteolla. Silloin on selvää, että rakkaus katoaa, Wolff totesi.

Verstappen voitti Hamiltonin kahdeksan pisteen erolla ja katkaisi britin vuodesta 2017 jatkuneen mestaruusputken. Mercedes juhli kahdeksatta peräkkäistä valmistajien mestaruutta.

Katso pääkuvan videolta F1-sarjan mestaruustaiston dramaattinen ratkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat