Lewis Hamilton ja Toto Wolff jäävät pois FIA:n gaalasta – brittikuskilla oma osansa Mercedeksen protestipäätöksessä

Lewis Hamilton oli Mercedeksen mukaan vaikuttamassa tallin päätökseen vetää pois valituksensa Abu Dhabin F1-kauden päätöskisan tapahtumista. Torstaina järjestettävään FIA:n palkintogaalaan Hamilton ei kuitenkaan osallistu.

Mercedes ilmoitti torstaina vetävänsä pois valituksen, jonka se ilmoitti heti Abu Dhabin kisan jälkeen jättävänsä Kansainvälisen autoliiton FIA:n vetoomustuomioistuimelle.

Takaraja valituksen toimittamisella oli umpeutumassa torstai-iltana, mutta Mercedes päätti luovuttaa prosessin FIA:n moottoriurheiluneuvoston käynnistettyä keskiviikkona oman selvitystyönsä kilpailunjohdon toiminnasta päätöskisan ratkaisuhetkillä.

Mercedes piti vääränä kilpailunjohtaja Michael Masin päätöstä ajattaa vain osa kierroksella ohitetuista autoista kärjen ohi jonon perälle ennen kilpailun uudelleen käynnistämistä viimeisellä kierroksella. Näin Max Verstappenilla oli tarpeeksi aikaa ohittaa Hamilton tuoreemmilla renkaillaan ja varmistaa ensimmäinen F1-mestaruutensa.

Mercedes kuitenkin piti FIA:a edelleen vastuussa tapahtuneesta, mutta päätti tyytyä lopputulokseen. Tallin mukaan Lewis Hamilton oli mukana pohtimassa jatkotoimia.

– Punnitsimme huolellisesti yhdessä Lewisin kanssa, miten vastata tapahtuneeseen. Meitä on aina ohjannut rakkaus lajia kohtaan ja usko siihen, että jokainen kisa voitetaan omilla ansioilla, Mercedes kertoi tiedotteessaan.

– Moni tunsi sunnuntain kisassa, me mukaan lukien, että tapahtumien kulku ei mennyt oikein, tiimi lisäsi.

Mercedes kuitenkin onnitteli Max Verstappenia ja Red Bullia mestaruudesta ja ansiokkaasta kaudesta. Sen enempää Hamilton tai tallipomo Toto Wolff eivät aio Red Bullin juhliin yhtyä. Wolff vahvisti medialle, että hän ja Hamilton eivät osallistu torstai-iltana Pariisissa järjestettävään FIA:n palkintogaalaan.

Mercedeksen puolesta Pariisiin matkustaa tiimin tekninen johtaja James Allison.

Lue myös:

    Uusimmat