Toto Wolff jakaa Valtteri Bottakselle kunniaa: ”Jos Charles olisi tullut ohi…”

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jakaa Lewis Hamiltonin voitosta kunniaa myös Valtteri Bottakselle, joka teki ison urotyön Ferrarin Charles Leclercin pidättelemisessä Venäjän Sotshissa ajetussa F1-kisassa.

Mercedes valtasi yllättävän kaksoisvoiton, kun vahvasti esiintyneen Ferrarin päivä musteni täydellisesti.

Kärkipaikka pitäneen Sebastian Vettelin keskeytys aiheutti virtuaalisen turva-autotilanteen, jonka aikana Mercedes-kuskit pääsivät livahtamaan varikolle ja nousemaan Leclercin edelle.

Nuori monacolaiskuski jahtasi ahnaasti Valtteri Bottasta, muttei päässyt edes yrittämään ohitusta kakkossijasta. Tästä Toto Wolff on kiitollinen suomalaiskuskille.

– Tämä oli jo toinen kerta, kun Valtteri on tehnyt tämän täällä. Ensin Sebastianin kanssa (vuoden 2017 voitossa), ja nyt hän oli iso osa voittoamme, Wolff kommentoi brittilehti Expressin mukaan.

– Jos Charles olisi päässyt ohi, voittomme olisi ollut uhattuna.

– Tämän takia rakastamme kilpa-autoilua: voit voittaa silloinkin, kun sinulla ei ole nopein paketti, Wolff jatkaa.

Mercedes oli Ferrarin kolmen peräkkäisen voiton jälkeen isketty pahaan rakoon, vaikka MM-pistetilanne oli jo turvallisen oloinen alkukauden jättimenestyksen takia. Venäjän voitto tuntui ratkaisevalta käänteeltä koko sarjalle.

– Sitä alkaa epäillä, kun tietää, missä heikkoutemme ovat. Sitten laskee vähän toivonsa turva-autoon, ja yhtäkkiä se toteutuu.

– Meillä on iso työ edessämme, ja meidän täytyy hoitaa aika-ajovauhti ja renkaamme kuntoon, jotta voisimme olla nopeampia kisoissa, Wolff linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat