Tosi-tv vaikuttaa jo amerikkalaislasten nimiin

Reality-ohjelmat vaikuttavat jo amerikkalaislasten nimiin. Kyse ei kuitenkaan välttämättä ole intohimoisesta tv-sarjan fanittamisesta.

Kauniiden ja Rohkeiden kulta-aikana moni nimesi lapsensa Brookeksi tai Tayloriksi. Nykyisin reality-ohjelmat ja niiden tähdet vaikuttavat lasten nimiin, kertoo sfgate.com.

Esimerkiksi tosi-tv-tähti KourtneyKardashianinMason-pojan nimi on noussut amerikkalaisten poikien nimien suosikkilistan kakkossijalle vuonna 2011. Mason syntyi vuonna 2009, ja jo vuonna 2010 pienen pojan nimi oli noussut suosikkilistan sijalta 34 sijalle 12.

Toinen listasijoituksiaan parantanut nimi on Brantley, joka kiri 416 sijaa ylöspäin aiempiin vuosiin verrattuna. Liekö sattumaa, että jenkkilässä listaykköseksi menneen countryhitin Country Must Be Country Widen laulajan nimi on Brantley Gilbert?

Tyttöjen nimissä suosiotaan kasvattaa Briella. Nimi nousi listalla 394 sijaa ylöspäin. Briella Calafiore on Jerseylicious-sarjan tähti, joka on esiintynyt myös omassa realitysarjassaan.

"Kyse ei ole julkkiksista vaan nimestä"

Laura Wattenberg babynamewizard.com -sivustolta toteaa, etteivät äidit halua antaa lapsilleen tv-tähtien nimiä siksi, että olisivat ihastuneita kyseiseen tv-sarjaan.

– Julkkisnimen antamisessa lapselle on kyseessä altistuminen nimelle. Kaikki kuulevat nimen samaan aikaan. Kyse ei ole julkkiksista vaan nimestä, hän sanoo.

Suosituin pojannimi USA:ssa on ollut Jacob jo 13 vuoden ajan. Myös muut raamatulliset nimet, kuten Noah, Elijah ja Joshua, ovat kautta aikojen olleet suuria hittejä.


Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Sfgate.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja