Torvisienitortellinit

  • pastataikinaa
  • 150 g mustia torvisieniä
  • 50 g herkkusieniä
  • hienonnettua lehtipersiljaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl mascarponejuustoa

Paloittele sienet ja paista ne voissa. Mausta suolalla, jauhetulla valkopippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla. Lisää mascarponejuusto ja anna täyteen jäähtyä.

Pastataikina

  • 275 g vehnäjauhoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 kpl munankeltuaisia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa taikinaksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kun taikina on kiinteää kumoa se hieman jauhotetulle pöydälle ja vaivaa käsin kunnes sinulla on rakenteeltaan pehmeä ja kiinteä taikina. Kiedo valmis taikina kelmuun ja laita kylmiöön "lepäämään"pariksi tunniksi. Kaulitse valmiista taikinasta ,joko pastakoneella tai käsin noin 2 mm paksuista levyä. Leikkaa kaulitusta taikinasta kiekkoja jotka ovat halkaisijaltaan noin 5 cm. Annostele sienitäytettä ja painele tiiviisti kiinni. Taita "puolikuu vielä sormesi ympäri ja purista reunat kiinni toisiinsa. Keitä tortellineja hyvin suolatussa vedessä noin 5minuuttia. Annostele tortellinien päälle kuohkeaa artisokkakeittoa. Voit käyttää tortellinien valmistukseen hetken aikaa vedessä kypsennettyjä, kylmällä vedellä huuhdottuja lasagnelevyjä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat