TOP8: Maailman ällöttävimmät ruoat – uskaltaisitko maistaa näitä?

Paljonko sinulle pitäisi maksaa, että suostuisit syömään oravan aivoja tai friteerattuja hämähäkkejä?

Tässä kahdeksan ällöttävintä ruokaa maailmalta:

1. Oravan aivot

Oravanaivot ovat suurta herkkua Kentuckyssa. Ne sopivat mainiosti esimerkiksi munakokkelin kylkeen. Riskinä kuitenkin on, että oravat kantavat vaarallista muunnosta hullun lehmän taudista.

2. Käärmeviina

Vietnamissa ja muissa Aasian maissa voit törmätä riisiviinapulloon, jonka sisälle on upotettu myrkkykäärme. Käärmeen annetaan hautua pullossa useita kuukausia, jotta sen myrkky liukenee viinaan. Etanoli tekee myrkyn vaarattomaksi. Osassa pulloista käärmeen vatsa on viilletty auki, jotta veri pääsee valumaan juomaan.

3. Hapansilakka

Tämän ruotsalaisen herkun haju saa monet oksentamaan. Silakat pyydystetään keväällä juuri ennen kutuaikaa ja laitetaan käymään tynnyreihin muutamaksi kuukaudeksi, jonka jälkeen käymisprosessi jatkuu metallisissa purkeissa.

Tölkkien sisälle muodostuu voimakas paine ja kun tölkin avaa, sieltä lehahtaa ulos uskomattoman paha haju. Tietyt lentoyhtiöt rinnastavat tökit räjähteisiin eivätkä täten salli niiden tuomista lennoilleen.

4. Marsu

Länsimaissa marsua pidetään söpönä lemmikkieläimenä, mutta Boliviassa nämä vipeltäjät ovat hyvä proteiinin lähde lautasella. Marsun liha on vähärasvaista, todella mureaa ja tarjoillaan useimmiten kokonaisena pään kera.

5. Vasikan kivekset

Härän vasikan kiveksiä pidetään herkullisena ruokalajina Pohjois-Amerikassa. Vasikoiden kivekset poistetaan, jotta niistä tulisi vähemmän agressiivisia. Kivesten syömistä pidetään perinteisesssä cowboy-kulttuurissa miehuuskokeena. Ne nautitaan yleensä friteerattuna tai marinoituna dipin kera.

6. Mätä juusto

Lampaanmaidossa valmistetussa Casu Marzu -juustossa on eläviä juustokärpäsen toukkia ja juustoa fermentoidaan niin pitkälle, että prosessia voisi kutsua jo mädäntymiseksi. Syöjälle mahdollisen vaaratilanteen aiheuttaakin se, että juusto mätänee liikaa, jolloin se muuttuu myrkylliseksi aiheuttaen erilaisia ruokamyrkytyksiä ja vatsatulehduksia.

7. Friteeratut lintuhämähäkit eli tarantulat

Tämä herkku ei sovi hämähäkkikammosta kärsivälle! Friteerattuja lintuhämähäkkejä myydään herkkuruokana Kambodzan katukeittiöissä

8. Ihmisen istukka

Monissa kulttuureissa istukalla on katsottu olevan olevan myyttisiä ja maagisia ominaisuuksia. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä kuivattua ihmisen istukkaa on käytetty satojen vuosien ajan hoitokeinona muun muassa hedelmättömyyteen ja impotenssiin.

Monet uskovat istukan pitävän sisällään runsaasti ravinteita ja vitamiineja. Erään tutkimuksen mukaan istukan syöminen ehkäisee myös synnytyksen jälkeistä masennusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat