TOP5: Terveelliset ja virkistävät välipalat – kokeile!

Panosta terveellisiin välipalavaihtoehtoihin, jotka myös piristävät!

Älä nappaa välipalaksi sokerisia herkkuja, jotka heilauttelevat verensokeria ja tekevät sinut entistä väsyneemmäksi. Panosta terveelliseen välipalaan ja jaksat paremmin. Tässä hyviä vaihtoehtoja kokeiltavaksi:

1. Hedelmiä ja siemeniä sisältävä smoothie

Hampunsiemenissä on paljon kuitua, mutta myös muita ravintoaineita, kuten magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja B-vitamiineja. Chia-siemenissä puolestaan on paljon liukenevaa kuitua, joten ne imevät vettä ja parantavat sitä kautta ruoansulatusta. Marjat ovat aina hyvä valinta, mutta kokeile myös esimerkiksi avokadoja, omenoita, appelsiineja, pinaattia ja muita hedelmiä sekä vihanneksia.

2. Mausta hunajalla

Maustetut jogurtit sisältävät usein runsain mitoin lisättyä sokeria. Jos pelkät marjat eivät tee maustamattomasta jogurtista tarpeeksi makeaa, lisää pieni määrä esimerkiksi hunajaa.

3. Hummukseen tai guacamoleen dipatut vihannekset

Unohda rasvaiset dipit ja tortillasipsit. Vihannekset, kuten porkkanat, selleri, kirsikkatomaatit ja kurkut, voi hyvin dipata terveellisiä rasvoja sisältävään hummukseen tai guacamoleen.

4. Omena ja mantelivoi

Herkullinen, tyydyttävä ja E-vitamiinipitoinen välipala syntyy, kun voitelet omenanpalat mantelivoilla.

5. Tumma suklaa

Valitse suklaa, jossa on korkein mahdollinen kaakaopitoisuus. Mitä suurempi kaakaopitoisuus on, sitä vähemmän suklaassa on sokeria.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat