Top 5: Tässä ovat joulun erikoisimmat digilahjavinkit

Joululahjan valinta voi olla kinkkinen tehtävä. Me Teknavissa yritämme helpottaa urakkaasi. Nämä lahjat eivät ehkä tule ensimmäisenä mieleen, mutta ehkä juuri siksi ne ovat listaamisen arvoisia.

Joyride Wheel

Teknavin tv-kauden viimeisessä jaksossa kokeiltiin Joyride Wheeliä, joka on yksipyöräinen sähkökuljin. Maailmalla kovassa nosteessa olevat kulkineet eivät ole vielä laillisia Suomen tieliikenteessä, mutta lakimuutos on vireillä ja se saattaa astua voimaan aikaisintaan ensi vuoden alusta lähtien.

Joyride Wheelin käyttö on aluksi lähes mahdottomalta tuntuva tehtävä. Yksipyöräisen päälle nousukin tuntuu hankalalta, liikkumisesta puhumattakaan.

Yhden päivän tiiviin harjoittelun jälkeen homma alkaa sujua. Kulkineella ajetaan nojaamalla hieman eteenpäin. Jarruttaminen hoituu siirtämällä painopistettä taaksepäin. Vaikeinta Joyride Wheelillä on ajaa hitaasti. Vauhtia pitää olla, jotta ohjaus sujuu. Silti kääntyminen sähkökulkineella on melko hankalaa.

Joyride Wheeliin voi yhdistää älypuhelimen bluetooth-yhteyden välityksellä. Sen jälkeen kulkineen kaiuttimista soi valittu musiikkikappale.

Jos lakimuutos toteutuu, Suomen markkinoille tulee todennäköisesti useiden eri valmistajien sähkökulkineita. Tähän asti tunnetuin sähköinen yhden ihmisen kuljetin on Segway, jonka hinta Suomessa on lähes 8000 euroa. Joyride Wheel on selvästi halvempi, sen saa itselleen noin 1200 eurolla.

Helium Levitate -kaiutin

Tällaista kaiutinta et ole nähnyt! Kaiutin soittaa toki musiikkia, mutta se osaa myös leijua maagisesti paikallaan ilman johtoja. Efekti saadaan aikaan magneeteilla. Helium Levitate pitää sisällään kolme kaiutinta, jotka tuottavat kohtuullisen äänenlaadun. Tärkeintä tässä kaiuttimessa on kuitenkin ulkonäkö. Magneettinsa ansiosta kaiuttimen voi kiinnittää esimerkiksi jääkaapin oveen. Kauittimessa on sisäänrakennettu mikrofoni. Akussa riittää virtaa viideksi tunniksi. Laitteen hinta ulkomaisessa verkkokaupassa on noin 110 euroa.

3 in 1 Universal Clip Camera Lens

Kuvaatko ahkerasti älypuhelimella? Jos tiedät jonkun joka kuvaa, tämä lahjaidea voisi miellyttää. Kyseessä on lisälinssi, joka kätkee sisäänsä kolme eri varianttia. Ideana on parantaa älypuhelimen kuvausominaisuuksia. Tarjolla on laajakuvalinssi maisemakuvausta varten, kalansilmälinssi sekä makrolinssi lähikuvausta varten. Linssin vaihtaminen yhdestä toiseen on helppoa, ja lopputuloksena kuviin saa aivan uudenlaista hohtoa ilman pitkällistä kuvankäsittelyä. Linssit toimivat useimpien älypuhelinmallien kanssa. Tuotepakkauksen mukana tulee linssien puhdistusliina. Linssit saa omakseen noin 14 euron hintaan ulkomaisesta verkkokaupasta.

Tähtien sota -aiheiset muistitikut

Tähtien Sota -saagan uuden trilogian ensimmäinen elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 16. joulukuuta. Moni odottaa elokuvaa vesi kielellä. Tähtien Sota -huumaa voi ryydittää myös digilahjalla. Star Wars -aiheiset muistitikut ovat hauska lahjavinkki, eikä lompakko huuda hoosiannaa. Kahdeksan gigan muistitikkuja on tarjolla useina eri hahmoina noin 20 euron hintaan, esimerkiksi täällä.

Neon Jellyfish Mood Tank

Kaipaatko hieman erikoisempaa yövaloa? Tämä lamppu näyttää pitävän sisällään meduusoja, mutta kyse on (onneksi) vain taidokkaasta efektistä. Lamppu on valaistu led-valoilla, joiden neon-efekti saa aikaan meduusamaiset hahmot lampun sisälle. Tuotteen saa omakseen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat