TOP 4: Älä kommentoi näin toisen ulkonäköä!

Joitain asioita ei kannata sanoa ääneen – kuten näitä fraaseja toisen ulkonäköön liittyen. Asiantuntija kertoo, mitä voit sanoa sen sijaan.

What Not to Wear -tyyliohjelman toinen juontaja Clinton Kelly kertoo Realsimple.comille, mitä toisen ulkonäöstä ei ainakaan kannata mennä sanomaan. Samalla hän tarjoaa paremman vaihtoehdon saman asian ilmaisemiseen.

1. Älä sano: "Näytät väsyneeltä."

Miksi: Se vihjaa, ettei hän näytä hyvältä.

Sano sen sijaan: "Onko kaikki hyvin?" Möläytämme usein sanan "väsynyt", kun toinen näyttää olevan huonovointinen tai pahalla tuulella. Joten kysy mieluummin suoraan.

2. Älä sano: "Vau, olet pudottanut hirveästi painoa!"

Miksi: Jos sanot näin vastikään painoa pudottaneelle henkilölle, saatat antaa sen vaikutelman, että hän on joskus näyttänyt epäviehättävältä.

Sano sen sijaan: "Näytät upealta!" Ja jätä se siihen. Jos olet utelias tietämään miten hän on saanut itsensä solakaksi, lisää: "Mikä on salaisuutesi?"

3. Älä sano: "Näytät hyvältä ikäiseksesi."

Miksi: Mikä tahansa tällaisen protestin sisältävä lause on töykeä. Sama kuin sanoisit: "Näytät upealta muihin vanhoihin ihmisiin verrattuna. Ihmeellistä, että sinulla on vielä omat hampaat suussa."

Sano sen sijaan: "Näytät upealta."

4. Älä sano: "Minä en koskaan pukisi tuota ylleni."

Miksi: Sen voi tulkita kritiikiksi. ("En koskaan pukisi tuota ylleni, koska se on niin ruma.")

Sano sen sijaan esimerkiksi: "Näytät todella hyvältä pillifarkuissa." Jos möläytät sen jälkeen, ettet voisi koskaan käyttää niitä, korjaa asia jatkamalla: "Sillä minua ei ole siunattu sinun pitkillä säärilläsi."

MTV3/Helmi

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja