TOP 10: Kimi Räikkösestä sanottua

Paluun F1-radoille tekevä Kimi Räikkönen herättää aina paljon keskustelua, vaikkei itse niitä puheliaimpia ihmisiä olekaan. Muiden kommenteista on kuitenkin pääteltävissä, että Kimi ei välttämättä ole niin jäätävä kuin hänen julkisuuskuvansa ja sisimmästä saattaa löytyä myös herkkyyttä. Keräsimme 10 mielenkiintoista kommenttia mitä muut ovat formulaässästä sanoneet.

10) Felipe Massa

Yksi Räikkösen kovimmista kilpakumppaneista ja entinen tallikaveri Felipe Massa kehuu Räikkösen suhtautumista toisiin ihmisiin, mutta valittaa miehen jäätävää käyttäytymistä.

- Hän on erittäin kylmä kaveri ja hän asuu omassa maailmassaan. Mielestäni hänen hyvä piirteensä on, ettei hän koskaan puhu kenestäkään. Hän ei kehu, muttei myöskään hauku ketään ja se on hyvä piirre, koska hän asuu omassa maailmassaan missä hän kunnioittaa ihmisiä.

9) Niki Lauda

Entinen maailmanmestari Niki Lauda ehti hehkuttaa Räikkösen paluuta F1-areenoille ylistävin sanoin. Lauda varoittaa kuitenkin, että Räikkönen saattaa nopeasti pudota myös unholaan.

- Aivan mahtavaa, että Kimi on tullut takaisin, Lauda sanoi taannoin itävaltalaiselle TV-kanavalle.

- Kimi luontainen nopeus on aina ollut loistavaa, ja vaikka hän ei ole haastatteluissa koskaan paljon puhunut.

- Kimin tarkkailemisesta tulee hauskaa. On kuitenkin tärkeää, että hän on silloin tällöin kärkipäässä, sillä silloin hän kiinnostaa meitä vielä enemmän. Jos auto ei auta Kimiä yhtään ja hän ajelee jossakin keskikastissa, hänet unohdetaan kolmen kisan jälkeen. Niin julmaa se vain on Formula ykkösissä, itävaltalaislegenda muistutti.

8) Jean Todt

Räikköstä on useissa käänteissä kehuttu siitä, että hän ei itse muutu, vaikka F1-maailma ympärillä pörrää. Sitä piirrettä ihailee myös Räikkösen entinen tallipäällikkö Jean Todt.

- Hän on aito ja vilpitön kaveri. Olen aina pitänyt hänestä sekä kuskina ja sellaisena millainen hän on ohjaamon ulkopuolella; hän on aina pysynyt samana vaikeassa F1:n maailmassa.

7) Felipe Massa

Massa pääsi listalle jo kertaalleen yhdellä kommentillaan, mutta on kehaissut entistä tallikaveriaan myös toistamiseen.

- Hän ei ole sellainen tyyppi joka helposti antaisi ystävyytensä, hän ei tarjoa intiimiyttä, mutta Räikkösen kanssa minulla oli erittäin hyvä suhde, hyvin ammattimainen. Autoimme aina toisiamme töissä. Annan hänelle tunnustuksen myös yhdestä toisesta asiasta: hän oli maailmanmestari vuonna 2007, mutta vuonna 2008 hän ei koskaan muuttanut käyttäytymistään, hän ei esittänyt mitään.

6) Jean Alesi

Alesi otti Räikkösen paluu-uutisen innolla vastaan, mutta muistutti eräässä haastattelussa, että Räikkönen puhuu teoillaan radalla – ei sen ulkopuolella.

- Kun hänellä oli hyvä auto McLarenilla ja Ferrarilla, hän oli aina voittava. LRGP odottaa hänen saavan maksimin irti Lotuksesta myös. Odotan, että Kimi tulee olemaan erittäin tärkeä työkalu, mutta en odota hänen puhuvan paljon auton ulkopuolella! Olen varma, ettei hän ole muuttunut yhtään.

5) Jyrki Järvilehto

JJ Lehto tuntee Räikkösen luonnollisesti hyvin ja avasi aikoinaan kovan suomalaisen kuorta hieman myös muille ihmisille.

- Olemalla hiljaa on hänen tapansa käsitellä varikkoa. Se on erilaista, kun hän on ystäviensä kanssa tai veneessään. Ihmiset saavat väärän kuvan Kimistä, koska hän ei sano paljon, mutta hän ajattelee paljon, hänellä on iso sydän ja hän on erittäin älykäs.

4) Heikki Kovalainen

Toinen suomalaiskuski Heikki Kovalainen toivoi ennen Räikkösen paluuta Kimin tuovan paremmat juhlat taas varikkoalueelle.

- Jos Kimi päättää tulla takaisin, niin uskon, että suurin ero minun kannaltani olisi se, että juhlat kisojen jälkeen olisivat hieman parempia, Kovalainen heitti viime kaudella Abu Dhabin kilpailun yhteydessä.

3) Andrea Stella

Kimin entinen kisainsinööri Andrea Stella väittää nähneensä Räikkösestä sellaisen puolen jota muut eivät ole nähneet.

- He sanovat, että hän on kylmä ihminen, mutta kun hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2007 viimeisessä kilpailussa, näin hänen itkevän.

2) Sergio Rinland

Sauberilla Räikkösen kanssa työskennellyt argentiinalainen insinööri Sergio Rinland näki suomalaiskuskissa jotain tuttua.

- Katsoin häntä silmiin ja mietin: ”Olen nähnyt tämän katseen ennen”. Tiedän missä näin tuon katseen aikaisemmin ja menin siitä kananlihalle, kun muistin tuon katseen. Se oli Senna.

1) Matti Nykänen

Vuonna 2009 Räikkönen päätti käydä koputtamassa hyvän ystävänsä Matti Nykäsen ovea ja kaksikko lähti sitä myöten rentoutumaan juhlimisen merkeissä.

- Kimin on päästävä rentoutumaan vapaasti, Nykänen puolusteli ystäväänsä Iltalehdessä.

Seiskan mukaan eräässä ylöjärveläiskuppilassa pöytään oli illan aikana kannettu 100 valkovenäläistä ja 50 Bacardi-juomaa.

- Kimi on herrasmies, joka ottaa kaikki huomioon tasapuolisesti, eikä kusi ole noussut yhtään miehen päähän, Nykänen heitti.

Lue myös:

    Uusimmat