Tontun tarina: "Lupa välittää kaikista"

Talven ihmemaassa käy joulun alla kova kuhina. Frosty-tonttu kertoi hieman joulukuulumisia Lapista.

Frosty-tonttu on yksi Joulupukin lukemattomista apulaisista. Frosty kertoo, ettei kukaan tiedä tonttujen määrää, joku on joskus sanonut, että heitä on enemmän kuin tähtiä taivaalla.

Joulupukin tonttupataljoona onkin koko joulukuun puurtanut tonttulakin kulkuset kilisten.

– Jouluaskareita on laidasta laitaan! Pitää koristella pipareita ja valmistella lahjoja. Toimimme myös oppaina Lappiin tuleville vieraille. Viemme heidät ihmettelemään Lapin luontoa, tutustumaan joulun taikaan ja laskemme pulkkaa.

Lahjoja onkin hirmuinen kuorma valmistettavana. Frosty vinkkaa, että lapset ovat olleet kilttejä tänä vuonna, eikä paketteihin ole tarvinnut pakata risuja.

Tontut vaalivat pehmeitä arvoja

Mutta miten tontut jaksavat vuoden kiireisimmän kuukauden ja lukemattomien askareiden kanssa?

– Me tontut vaalimme pehmeitä arvoja. Elämänasenne on positiivinen ja lämmin. Kyllä sellaisessa porukassa jaksaa painaa pitkääkin päivää.

Frosty kertoo, että jaksamista avittavat myös Muorin pöperöt. Päivittäin puuroa ja piparia menee kilokaupalla, kyytipoikana on usein lämmintä marjamehua. Muorin valmistama on parasta, mutta joskus tonttujen on tyytyminen kotikuntoiseen puuroon.

Frosty-tonttu ja hänen toverinsa haluavat myös toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä joulua etelään, missä ei päästä nauttimaan joulupajan hulinasta ja Muorin puurosta.

– Tonttuna meillä on lupa välittää kaikista. Joulun alla koetamme muistuttaa kaikille, että aika on kaikkein tärkeintä. Nyt saa ihan luvalla pysähtyä arjessa!

Lue myös:

    Uusimmat