Mainos

Paljastus: Sebastian Ahon palkkatoive huimissa lukemissa – suomalaistähden perässä myös muita NHL-seuroja

4:19
Videolla tunnelmia tuoreesta NHL-draftista.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaistähden Sebastian Ahon uuden sopimuksen neuvottelut ovat herättäneet kovasti kiinnostusta myös Pohjois-Amerikassa. Ahon tulokassopimus päättyi viime kauteen. Taitavasta keskushyökkääjästä on tulossa kovaa vauhtia rajoitettu vapaa agentti.

Aiemmin Sportsnetin toimittaja John Shannon paljasti, että Hurricanes olisi tarjonnut Aholle kahdeksan vuoden mittaista sopimusta, jossa kausiansiot olisivat kuuden miljoonan dollarin tuntumassa.

Nyt TSN:n toimittaja Frank Seravalli toi esille toisen osapuolen kannan.

– Ahon leiristä alkuperäinen pyyntö on ollut 9,5 miljoonan dollarin tuntumassa, Seravalli paljasti.

Seravallin mukaan kyseessä olisi tällöin viiden vuoden mittainen sopimus.

TSN:lle kommentoiva ja The Athleticille kirjoittava Pierre LeBrun puolestaan kertoi, että Aho on herättänyt kiinnostusta muiden seurojen parissa.

– Kuulin, että joukkueet ovat soitelleet Ahon leiriin päin, LeBrun totesi, jatkaen perään:

– Uskon kuitenkin, että Ahon ainoa tavoite on tehdä sopimus Carolinan kanssa. Se ei estä kuitenkaan joukkueita tiedustelemasta hänen ja heidän tilannettaan.

Mikäli Hurricanes ja Aho eivät pääse yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta kesäkuun loppuun mennessä, tulee suomalaishyökkääjästä rajoitettu vapaa agentti. Tämä tarkoittaa sitä, että Hurricanes omistaa Ahon oikeudet, mutta myös muut seurat voivat tehdä hänelle tarjouksia.

Mikäli joku seura tekee niin sanotun "offer sheetin", tarkoittaa se sitä, että Hurricanesin on vastattava tähän tai Aho siirtyy muualle. Mikäli Hurricanes päättää olla vastaamatta tarjoukseen, saa se sopimuksen vuosiansioiden suuruuden kautta perustuvan korvauksen.

Päättyneellä kaudella Aho nakutti 82 runkosarjaotteluun tehot 30+53=83. Pudotuspeleissä 21-vuotias suomalaishyökkääjä jatkoi hurjistelua. 15 ottelussa hänelle merkattiin 12 (5+7) tehopistettä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja