Toivota vieraat tervetulleiksi – näit teet eteisestäsi kutsuvamman

Eteinen on yksi kodin tärkeimmistä huoneista. Näiden vinkkien avulla annat hyvän ensivaikutelman kodistasi. 

Eteinen on ensimmäinen huone, jonka vieraat näkevät kotiisi tullessaan. Eteinen on tärkeä huone myös asuntonäytössä, sillä eteinen antaa mahdollisille ostajille ensivaikutelman kodistasi. 

Jos eteisesi näyttää tällä hetkellä vain kasalta kenkiä ja takkeja, ensivaikutelma ei ole paras mahdollinen. Jos kuitenkin haluat vieraidesi viihtyvän tai asunnon käyvän kaupaksi, tee ryhtiliike eteisesi sisustukseen. 

Korjaa pienet viat

Ensivaikutelma kodistasi lähtee heti vieraiden astuessa sisään. Jos eteisen listat repsottavat tai palanut lamppu on vaihtamatta, annat kodistasi ja itsestäsi helposti huolimattoman vaikutelman.

Ennen kuin päästät ketään sisään, varmista myös, että ovikello toimii hyvin ja oven saranat ovat kunnossa. Nämä ovat pieniä, mutta sitäkin tärkeämpia yksityiskohtia. 

Osta kynnysmatto

Repaleinen kynnysmatto ei anna kodistasi hyvää ensivaikutelmaa. Vaihda kynnysmatto uuteen ja varmista myös, että eteisen lattia on puhdas lehdistä ja muista roskista.

Vaikka pelkäisitkin maton likaantumista kuraisista kengistä, kannattaa eteisen mattoon silti panostaa. Matto tuo eteiseesi väriä, ja vieraasi saavat jalkojensa alle pehmeyttä. Jos olet myymässä kotiasi, kannattaa katse kiinnittää myös lattian kuntoon.

Mieti kokonaisuus

Kun pienet yksityiskohdat ovat kunnossa, kannattaa katse kiinnittää kokonaisuuteen. Onko eteisesi kutsuva ja houkutteleva? Vai onko ensivaikutelma sitenkin synkkä ja likainen?

Jos eteisesi on kapea, harkitse värimaailman muuttamista vaaleampaan suuntaan. Vaaleat värit saavat kapeankin tilan näyttämään laajalta ja kutsuvalta. Eteisestä saa helposti tilavamman myös siivoamalla takit, kengät ja muut tavarat vaatekaappiin.

Valaise oikein

Kaunis ja oikea valaistus tekee huoneesta kuin huoneesta viihtyisämmän, niin myös eteisestäsi. Yritä valita eteisen valaistus niin, että se korostaa huoneen parhaita puolia. Näitä voivat olla esimerkiksi tyylikäs pöytävalaisin pienellä pöydällä tai vaihtoehtoisesti koristeellinen kattokruunu.

Valaistuksella voi korostaa myös kodin taide-esineitä tai maalauksia. Hyvin valaistu eteinen toivottaa vieraasi tervetulleeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja