Töissä Linnan juhlissa: Työntekijä rikkoi kallisarvoisen astian

Oletko ikinä miettinyt millaista olisi olla töissä vuoden seuratuimman tapahtuman keskiössä? Kolmatta kertaa Linnan juhlissa työskentelevä Riikka paljastaa, mitä hohdokkaalta kuulostava työ pitää sisällään.

Itsenäisyyspäivänä muiden linnoittautuessa televisioidensa eteen katsomaan vuoden seuratuinta tapahtumaa, Riikalla, 24, on edessä pitkä työpäivä Linnan juhlien tiskaajana.

Työkeikka on Riikalle kolmas, joten hän tietää jo mitä odottaa. Presidentinlinnassa työskentelee edellisiltä vuosilta tuttuja ihmisiä, joten jälleennäkeminen on iloinen, eikä työpäivä jännitä.

Tiskaajat saapuvat presidentinlinnaan kello kuudeksi, jossa heitä vastassa on poliiseja tarkistamassa henkilöllisyyden. Kun tarkkojen turvatoimien jälkeen linnaan vihdoin pääsee sisälle, alkaa odotus.

– Odottelua kestää melko pitkään, mutta kun juhlien ruokailu viimein pyörähtää käyntiin, alkaa tiskihuoneessa järjetön hälinä, Riikka kertoo.

Työ on kaikkea muuta kuin hohdokasta

Sitä mukaan kun tarjoilijat tuovat tiskejä tiskihuoneeseen, tiskaajat pesevät niitä järjettömällä vauhdilla. Jokaisella tiskaajalla on oma tehtävänsä ja paikkansa, jotta työ olisi mahdollisimman nopeaa ja sujuvaa.

– Kuumuus on melkoista ja työtä kestää useampi tunti, Riikka kertoo rankasta työstä.

Monesta työtehtävä Linnan juhlissa saattaa kuulostaa arvokkaalta, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta.

– Työtehtävä tiskaajana ei ole mitenkään hohdokasta. Työpäivän päättyessä linnasta lähdetään päästä varpaisiin märkänä ja ruuantähteissä.

Tiskihuoneesta ei skandaaleja seurata

Pitkä ja uuvuttava työpäivä linnassa on kuitenkin melkoinen kokemus, jota Riikka ei vaihtaisi pois.

– On hienoa olla mukana toteuttamassa juhlia, päästä maistelemaan ruokia ja ihastelemaan presidentinlinnan korkeita ja komeita huoneita.

– Henkilökunta on juhlamielellä ja iloisia vaikka ovatkin työtehtävissä. Pääsemme myös kohottamaan juhlamaljan työntekijöiden kesken, Riikka lisää.

Julkkiksia ja skandaaleja tiskihuoneesta ei pääse seuraamaan, mutta silloin tällöin kömmähdyksiä sattuu työntekijöiden kesken.

– Kerran yksi tiskari rikkoi tuhansien eurojen astian, mutta mitään vakavampaa ei ole sattunut, Riikka paljastaa.

Yö on jo pitkällä, kun työpäivä Linnan juhlissa päättyy. Linnan juhlavieraiden suunnatessa jatkoille, tiskarit matkustavat kotiin ilmaisilla taksikyydeillä uupuneina, mutta yhtä upeaa kokemusta rikkaimpina.


MTV3/Helmi

Kuva: Lehtikuva

(Haastateltavan nimi muutettu)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja