Toisen lapsensa saanut Emilia: Keholle täytyy antaa aikaa palautua raskaudesta

Erilaiset äidit -sarjan kymmenennessä jaksossa 11.11. tutustuttiin Huttunen-Väätäisen perheeseen. Nelihenkiseksi kasvaneen perheen arki on lähtenyt sujumaan mukavasti – ja syömishäiriön sairastanut Emilia on pitänyt mielensä kirkkaana unohtaen tiukat laihdutustavoitteet.

Emilia Huttusen, 21, ja Topias Väätäisen, 24, Noah-Michel-poika saapui tovi sitten terveenä maailmaan. Samalla perheen esikoinen Ava, 2, sai pikkuveljen. Pieni Noah-Michel osoitti pian vanhemmilleen olevansa isosiskoaan haastavampi lapsi. Tuore kahden lapsen äiti onkin saanut olla ihmeissään siitä, kuinka erilaisia sisarukset saattavat olla.

– Hän on hyvin erilainen lapsi kuin isosiskonsa, Emilia kertoo.

Rauhallisen Avan kanssa arki lähti aikoinaan soljumaan nopeammin kuin Noah-Michelin synnyttyä. Perhe sai kuitenkin pian vastauksia siihen, miksi Noah-Michel itki niin paljon enemmän kuin Ava aikoinaan.

– Noah oli alussa aika itkuinen ja tilanne paheni vähitellen. Hänellä diagnosoitiin koliikki, mutta se helpotti onneksi kahden kuukauden jälkeen ja sen jälkeen meillä on mennyt todella hyvin, Emilia toteaa.

Oma aika antaa energiaa arkeen

Emilialle oma aika on äärimmäisen tärkeä osa arkea. Kotona arki rullaakin nyt niin, että vaikka lapsia on kaksin kappalein, saa myös äiti viettää aikaa harrastustensa parissa rentoutuen.

– Saan voimia parhaiten siitä, että otan omaa aikaa ja lähden salille muutamaksi tunniksi urheilemaan ja rentoutumaan, Emilia kertoo.

– Minusta siitä ei saisi tulla huono omatunto, että jättää lapsen joskus hoitoon. Lapsi ei kärsi siitä, että hän viettää aikaa välillä toisen vanhemman kanssa. Samalla tavallahan isä on meilläkin päivisin poissa lasten elämästä kun hän on töissä, Emilia toteaa.

Sanotaan, että kun äiti voi paremmin, myös lapset voivat paremmin. Tämä on käynyt toteen ainakin Emilian kohdalla.

– Olen voinut todella hyvin, vaikka olen ollut todella väsynyt koko ajan. Yöllä vauva on valvottanut ja aamulla täytyy herätä esikoisen kanssa. On ollut vaikeaa löytää aikaa riittäville yöunille, Emilia toteaa.

Huoli raskauskiloista ei paina mieltä

Anoreksiaan esikoisensa syntymän jälkeen sairastunut Emilia on pyrkinyt pitämään huolta itsestään myös oikeanlaisen ruokavalion kautta. Terveelliset ruokailutottumukset ja personal trainerin ohjeiden noudattaminen sekä liikunnan että ravinnon suhteen Emilian on ollut luontevaa omaksua. Tuore kahden lapsen äiti pyrkii tekemään kaikkensa sen eteen, ettei hän sairastuisi toistamiseen syömishäiriöön.

– Minä ajattelen realistisesti, että minulla on hyvin aikaa päästä raskauskiloista eroon, vaikka kyllä minä tietenkin mahdollisimman nopeasti haluaisin kiloistani eroon, jotta mahtuisin taas kaikkiin vaatteisiini, Emilia toteaa.

Päätavoitteena Emilialla on nyt pitää laihdutuksen suhteen visusti jalkansa maassa laihdutuksen suhteen.

– Yritän pitää tavoitteeni realistisina ja välttää kaikkia laihdutuspaineita, jotta en sorru huonoille teille. Yritän myös pitää mielessäni sen, että kropalle täytyy antaa aikaa palautua raskaudesta. Keho tarvitsee yhtä paljon aikaa palautumiseen kuin mitä raskaus on kestänyt – tai jopa enemmän, Emilia kertoo.

Kaksi pientä lasta ovatkin antaneet Emilialle paljon muuta ajateltavaa. Laihdutus ei ole ensimmäisenä mielessä, kun Emilia kääntää katseensa pienokaisiinsa.

– On uskomaton tunne tietää, että minulla on joku, joka rakastaa minua ja jota minä rakastan ehdottomasti. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, Emilia hymyilee.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Lue myös:

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

Katso jakso: Perhe Huttunen-Väätäinen

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat