Toinen lapsi kutsui lihavaksi – äiti iloitsi 8-vuotiaan tyttären vastauksesta: "Tykkään siitä, kuka olen, enkä koskaan tule muuttumaan..."

Miten kohtelet itseäsi, kun kukaan muu ei kuule?"Sanoissa, joita sanomme itsellemme, on valtava voima" 3:03
Katso myös: Miten kohtelet itseäsi, kun kukaan muu ei kuule?

Mel Wattsin 8-vuotias tytär kirjoitti asiallisen ja suoran kirjeen lapselle, joka oli kutsunut häntä lihavaksi.

Australialainen äitibloggaaja tunsi ylpeyttä lapsensa kirjallisista taidoista, kertoo Metro. Mel Watts jakoi kuvan 8-vuotiaan Ivie-tyttönsä kirjeestä The Modern Mumma -Facebook-sivulla. Hänellä on neljä lasta.

– Olen useita kertoja huolehtinut, ettei vanhemmuuteni toimi, osalle lapsista on hankalampaa olla vanhempi kuin toisille, osa on herkempiä ja osa taas joissain asioissa paljon vahvempia, Mel sanoo.

Toinen lapsi kutsui lihavaksi

Kirjoittamista edelleen opetteleva Ivie oli kirjoittanut viestin toiselle lapselle, joka oli käyttänyt hänestä termiä "lihava".

Melin mukaan toisen tytön tarkoitus ei ollut ollut kiusata, mutta käytetty sana oli kuitenkin jäänyt Ivien mieleen, ja tämä olikin päättänyt lähestyä toista lasta kirjeellä. Kommentin vuoksi Ivie oli esimerkiksi käynyt vaa'alla.

"Tämä on minun kehoni ja tykkään siitä, kuka olen"

Kirjeessä Ivie kertoi, ettei pitänyt siitä, että häntä kuvattiin lihavaksi.

– Tämä on minun kehoni ja tykkään siitä, kuka olen, enkä koskaan tule muuttumaan enkä välitä, mitä muut tai sinä ajattelette minusta, mutta tiedän, että äiti ja isä ja perheeni rakastavat minua, hän kirjoitti.

Ivie kertoi myös, ettei halua käydä vaa'alla, mutta tuntee, että hänen pitäisi.

– Olen kaunis enkä välitä, miten painava olen, joten ole hyvä ja lopeta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lapset olivat myöhemmin taas ystäviä

Melin mukaan tilanne, johon kirje viittaa, on jo "käsitelty".

– Olen niin ylpeä, että Ivie, 8, puolusti kehoaan ja tunteitaan. Olen myös todella iloinen siitä, että [tilanteen] toinen tyttö tunnisti, että Ivien tunteita oli loukattu. He olivat myöhemmin taas ystäviä.

Se, että Ivie kertoi kirjeessä rakastavansa kehoaan, tuntui Melistä hyvältä: hän koki onnistuneensa vanhempana.

– Olen aina opettanut lapsiani rakastamaan kehojaan, kyseessä on heidän oma kehonsa ja heidän ainoa mahdollisuutensa elää ihanaa elämää. Opetan heille, että sitä täytyy kunnioittaa, ja että heidän kehonsakin ansaitsee kunnioitusta, Mel kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat