Tina, 29, sai lapsen 28 vuotta aiemmin pakastetusta alkiosta: "Sitä on vaikeaa tajuta"

Tina ja Ben Gibson saivat "maailmanennätysvauvan". Pikkuinen Molly syntyi alkiosta, joka oli pakastettu 28 vuotta ennen syntymää.

Vain kuukauden ikäisenä Molly Everette Gibson on jo julkkis. Vanhemmat Tina ja Ben Gibson saivat vauvan alkiosta, joka oli pakastettu 28 vuotta ennen Mollyn syntymää,  kertoo Good Morning America. Vertailun vuoksi: Mollyn äiti Tina on 29-vuotias.

– Sitä on vaikeaa tajuta, Tina kommentoi New York Postille.

– Mutta itse ajattelemme, että Molly on meidän pieni ihmeemme.

Alkio pakastettiin lokakussa vuonna 1992

Alkio pakastettiin lokakuussa vuonna 1992, ja se ehti olla yli 27 vuotta säilytyksessä ennen istutusta kohtuun helmikuussa 2020.

Molly syntyi lokakuussa 2020 eli 28 vuoden jälkeen siitä, kun alkio oli pakastettu.

Mollyn tarina nousi otsikoihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tennesseen yliopiston mukaan kyseessä on tiettävästi pisimpään pakastettuna ollut alkio, josta on syntynyt lapsi. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Mollyn sisko Emma, joka syntyi 2017. Tässä tapauksessa alkiota säilytettiin 24 vuotta.

Pari yritti tätä ennen saada lasta viiden vuoden ajan, mutta Benillä on aineenvaihduntasairaus kystinen fibroosi, joka aiheutti lapsettomuuden.

Emma ja Molly ovat geneettisiä sisaruksia

Alkiot on kerätty samalta luovuttajalta, joten Emma ja Molly ovat geneettisiä sisaruksia. Vaikka Molly nousi otsikoihin, perhe ei ole hätkähtänyt sitä, että heidän lapsensa on lääketieteellinen erikoistapaus.

– Meille on enemmän uskomatonta se, että meillä on kaksi pientä, arvokasta lasta, joita emme ennen uskoneet saavamme. Pitelemme Mollya, pikkuruista vauvaa, ja koemme olevamme siunattuja, Tina sanoo.

Tina kuvaili CNN:lle, että Molly on "ilonpilkahdus vuodessa 2020". Miehensä kanssa hän ihmettelee onneaan päivittäin.

– Puhumme mieheni kanssa siitä joka päivä, juttelemme: "Voitko uskoa, että meillä ei ole vain yhtä, vaan kaksi pientä tyttöä? Voitko uskoa, että meillä on monta lasta?", nainen kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat