Ihan oikea joulupukki! Tamperelainen Rami, 35, ilahduttaa tänä vuonna yhtä vähäosaista perhettä – lahjoja 300 euron edestä

Nämä merkit kertovat, että olet todellinen jouluihminen 1:04
Tunnistatko itsesi videolta? Sitten olet varmasti todellinen jouluihminen!

Rami Saari aikoo ilahduttaa tänä jouluna yhtä vähäosaista perhettä joululahjoilla. Sosiaalisessa mediassa hyväntekijää on kutsuttu ”oikeaksi joulupukiksi”.

Tamperelainen Rami Saari, 35, ei ole aina ollut jouluihminen. Aiemmin juhla edusti hänelle yksinäisyyttä, mutta omien lasten syntymisen myötä hän on oppinut taas nauttimaan joulusta ja jakamaan iloa muillekin.

Lapset ovat isänsä luona joka toinen joulu, ja joka toinen joulu Rami on vienyt joulumieltä koteihin joulupukkina – ilmaiseksi. Hän haluaa suoda pukin vähäosaisille perheille, joiden luona kuuraparta ei pääsisi aattona käymään ilman hyväntekeväisyyttä.

Viime jouluna Rami jakoi ilmaisia joulukinkkuja, jotka olivat jääneet yli työpaikalta. Samalla miehessä alkoi itää ajatus hyväntekeväisyyden jatkojalostamisesta: miten hienoa olisi, jos voisi toimia ilmaisena joulupukkina, jolla olisi mukanaan lahjoja.

Aluksi Rami ajatteli, että veisi yhden paketin per perhe. Idea kuitenkin otti tuulta alleen, ja nyt Rami aikoo tarjota yhdelle vähäosaiselle perheelle ”super deluxe” – joulupukkipaketin.

Joululahjoja 300 eurolla

Tänä jouluna Rami pyytää ensimmäisen kerran joulupukkikeikoista rahaa – tarkemmin ottaen 50 euroa per käynti. Kuudesta keikasta Ramille kertyy yhteensä 300 euroa, jolla hän aikoo ostaa lahjoja yhdelle perheelle. Summa on suunnilleen sama kuin mitä keskiverto suomalainen käyttää joululahjoihin.

Keikat myytiin loppuun noin puolessa tunnissa. Tämän jälkeen Rami julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa hän etsi perhettä, joka tarvitsisi apua joulunvieton järjestämisessä. Viestejä tuli paljon esimerkiksi pitkäaikaisesta sairaudesta tai työttömyydestä kärsiviltä ihmisiltä sekä eroperheiltä, joilla on huono taloudellinen tilanne.

Rami valitsi hakijoiden joukosta yhden perheen, mutta valinta oli vaikea. Hän ehti jopa tulla katumapäälle, olisiko summa sittenkin pitänyt pilkkoa pienemmiksi osasiksi, jotta useampi perhe saisi nauttia siitä. Loppujen lopuksi Rami päätti pitää kiinni ideastaan ja antaa yhdelle perheelle joulumieltä monen edestä.

– Eilen vastasin henkilökohtaisesti kaikille, jotka eivät tulleet valituksi. Kyllä se oli surullinen hetki ja illalla olin aika kauan maissa. Siinä missä yhden perheen onni tuo iloa, pahaa mieltä tulee hetkeksi aikaa siitä, että joutuu sanomaan muille ei, koska siellä oli tosi koskettavia tarinoita.

"Oikean joulupukin" toiminta kerää kiitosta

Rami päättää kohdeperheen kanssa ennen joulua, mitä hän heille ostaa joulupukin keikoista keräämällään potilla. Vanhemmat tietävät parhaiten, mitä heidän lapsensa toivovat. Ja vaikka vanhemmat aina sanovat, etteivät tarvitse lahjoja, aikoo joulupukki muistaa heitäkin.

– Kyllähän lasten pitää nähdä, että vanhempikin on ollut kiltti lapsi, Rami sanoo.

Vaikka Rami sanoo vaatimattomasti, ettei ole ”maailman paras joulupukki”, moni muu on eri mieltä. Facebookissa häntä on kutsuttu oikeaksi joulupukiksi. Myös ilman ”super deluxe” -joulupukkipakettia jääneet ovat tsempanneet Ramia ja toivoneet, että hänen kaltaisiaan joulupukkeja olisi enemmän.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta joulu!

Lue myös:

    Uusimmat