Todellinen salamamaali! KuPS-pelaaja laittoi Veikkausliigan ennätyksen uusiksi ja kiristi mitalitaistoa

KuPSin keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen iski sunnuntaina Veikkausliigassa maalin Ilveksen verkkoon heti ottelun avaussekunneilla ja jatkoi maalintekoa toisella puoliajalla. KuPS kaatoi Ilveksen lopulta 2-0. Veikkausliigan pronssitaisto käy kuumana.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa lauantain veikkausliigakierrokselta. 

KuPSin Petteri Pennanen ei sunnuntaina aikaillut, vaan viimeisteli joukkueensa avausmaalin ottelussa Ilvestä vastaan jo 12 sekunnin jälkeen. 28-vuotiaan Pennasen osuma on Veikkausliigan historian nopein.

Aikaisempi ennätys on vuodelta 2007, jolloin FC KooTeePeen Niko Ikävalko onnistui maalinteossa vain 13 sekuntia ottelun alkamisen jälkeen.

– Meillä on aina tietty idea siitä, miltä puolelta peli aloitetaan. Nyt syötöt napsuivat kohdilleen ja maali siitä tuli. Olisi aina kiva aloittaa peli tuolla tavalla, Pennanen iloitsi KuPSin nettisivuilla.

Pennanen oli vireessä myös myöhemmin, sillä myös kuopiolaisten toinen maali oli keskikenttäpelaajan käsialaa. Osuma oli keskikenttäpelaajan kauden yhdestoista, mikä on hänen oma kausiennätyksenä. Viidettä kauttaan KuPSissa pelaava Pennanen oli tehnyt ennen sunnuntaita 173 Veikkausliigan ottelussa 23 maalia. 

– 11 maalia on hyvä parannus edelliseen ennätykseen. Loppukaudella ketään pelaajaa ei tarvitse sytytellä, sillä kaikki pelaajat tietävät panokset. Ei saa jännittää eikä herpaantua. Kaksi peliä jäljellä, kaksi pitää voittaa, mukava asetelma se on, KuPS-kapteeni korosti.

KuPS otti Ilvekseltä täyden pistepotin ja tiukensi Veikkausliigan mitalitaistoa. HJK on jo varmistanut mestaruutensa, ja RoPS on sarjan toisena neljän pisteen erolla.

FC Honka, KuPS ja Ilves ovat puolestaan aivan rinta rinnan. Hongalla ja KuPSilla on molemmilla 52 pistettä, sillä kuopiolaiset nousivat voitollaan kolmanneksi. Ilves on puolestaan kolmen pisteen päässä pronssista.

Veikkausliigaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Honka saa otteluissa vastaansa keskikastissa olevat VPS:n ja FC Interin, Ilves kohtaa vielä FC Lahden ja RoPS:in. RoPSilla vastassaan on myös VPS. KuPSia vastaan asettuvat IFK Mariehamn ja TPS.

Juttua päivitetty klo 21.47: Lisätty Pennasen kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat