Tiukat dieetit eivät toimi: Nämä ovat yleisimmät laihdutusmyytit

Painonpudottajia hämmmenetään monenlaisella ruokaan liittyvällä informaatiolla. Useimmat painonpudotukseen liittyvät neuvot ovat kuitenkin vain myyttejä.

Opi mitkä ovat painonpudotuksen yleisimmät harhaluulot ja sudenkuopat.

Myytti: Älä syö iltakahdeksan jälkeen

Kalorit eivät katso aikaa, sillä keho kuluttaa energiaa kaikkina vuorokaudenaikoina. Illalla syödyt kalorit voi kuluttaa myös seuraavan päivän aikana. Suurempi ongelma on jos paastoat päivän, mutta ahmit ruokaa illalla suuria määriä kerralla. Pyri siis syömään säännölliset ateriat päivän aikana nälän välttämiseksi ja nauti illalla kevyt ateria tai iltapala.

Myytti: Hiilihydraattien ja rasvan syöminen lihottaa

Hiilihydraatit ja rasvat itsessään eivät lihota, vaan ainoastaan ruoassa nautitut ylimääräiset kalorit lihottavat. Oleellista ei siis ole missä muodossa kalorit nautitaan, vaan se kuinka paljon kaloreita syödään. Sinun ei siis tule karsia hiilihydraatteja ja rasvoja kokonaan pois ruokavaliosta laihtuaksesi.Voit syödä siis esimerkiksi pastaa siis kevyin mielin, kunhan et syö sitä jättimäisiä annoksia. Rasvaakin tulee luonnollisesti syödä kohtuudella. Rasvan saanti on keholle tärkeää, mutta muista pitää huoli että syöt hyvälaatuista, tyydyttämätöntä kasvisrasvaa.

Myytti: Kahvinjuonti laihduttaa

Kahvin juominen saattaa vilkastuttaa kehon aineenvaihduntaa hetkellisesti, mutta se ei vaikuta tarpeeksi voimakkaasti laihduttaakseen. Muista myös että mikäli juot päivässä useita kuppeja kahvia kermalla tai maidolla ja sokerilla, saattaa kahvi päinvastoin lihottaa sinua.

Myytti: Tiukka dieetti on helpoin tapa pudottaa painoa

Tiukkaa ja vähäkalorista dieettiä noudattamalla pudotat painoa hetkellisesti, mutta muista että hetkellinen painonpudotus ei ole sama asia kuin ihannepainossa pysyminen. Suurin osa ihmisistä jotka ovat noudattaneet tiukkaa dieettiä, ovat sortuneet uudestaan epäterveellisten ruokien mässäilyyn heti ihannepainon saavutettuaan. Älä siis pyri pikaisiin tuloksiin, vaan vältä suosiolla tiukkoja dieettejä. Pyri sen sijaan vaihtamaan elämäntyyliäsi ja asennettasi ruokaan pidemmällä tähtäimellä. Älä kuvittele että sinun tulisi päästä ihannepainoosi hetkessä, vaan ole itsellesi armollinen, ja anna itsellesi aikaa pudottaa painoa rauhassa terveellisesti.

Myytti: Dieettituotteet auttavat pudottamaan painoa

Vähärasvaiset ja sokerittomat tuotteet vaikuttavat hyvältä idealta, mutta light-tuotteet eivät aina ole välttämättä normaaleja tuotteita vähäkalorisempia. Tarkista pakkausselosteesta tuotteen kalorimäärä, sillä usein rasvan tai sokerin puutetta korvataan tuotteessa muilla raaka-aineilla. Useiden tutkimustulosten mukaan vähäkalorisia tuotteita syövät ihmiset kuluttivat ruokien light-versioita normaaleja tuotteita enemmän, jolloin vähäkaloristen tuotteiden tuomat edut kumoutuivat. Usein esimerkiksi täysirasvainen jogurtti saattaa olla vähäkalorisempi vaihtoehto, koska koet tarvitsevasi raskaampaa tuotetta vähemmän tullaksesi kylläiseksi.

Lähde: realsimple.com:Busting 10 Diet Myths

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja