Tiramisu-kääretorttu

Ihana tiramisu-kääretorttu syntyy kesäisillä marjoilla ja tiramisutäytteellä.

Alkukesästä tiramisu-kääretorttuun sopivat mansikat, sen jälkeen mustikat ja vadelmat, loppukesästä herukat, puolukat ja karpalot. Jos pidät suklaasta, tortun voi kuorruttaa sulatetulla suklaalla. Jos taas haluat käyttää torttua täytekakun tilalla, kuorruta kääretorttu kermavaahtopursotuksella sekä koristele tuorein marjoin ja yrtein.

10-12:lle

Pohja:
4 munaa
1½ dl tummaa sokeria
1½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl mansikka- tai vadelmasurvosta
1 tlk Tiramisu-rahkaa tai mascarpone-juustoa (+vahvaa kahvia)
1 dl vaahtoutuvaa kermaa
100g tummaa suklaata rouheena

Kostutus:
1½ dl vahvaa kahvia

Koristelu:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tlk sitruunarahkaa (200g)
sitruunamelissanlehtiä
vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7–10 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka tai maustettu tuorejuusto sekä suklaarouhe. Raasta tai rouhi suklaa kylmänä.

Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla. Levitä päälle marjasose ja tiramisu-suklaavaahto. Rullaa tiukasti kääretortuksi ja jätä saumakohta alaspäin. Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Koristele kääretorttu tai viipaleet rahkaseoksella, tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

VINKKI: Halutessasi kuorruta torttu suklaalla (sulata suklaa tilkassa kermaa) ja koristele suklaalastuin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat