Tipu paratiisissa, Muna-pekonisämpylä ja Hillomunakas 20.5.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

Tipu paratiisissa (kahdelle)


1 omega muna
1 dl aprikoosinektaria
Pommacia tai Ginger Alea
jäämurskaa
2 viipaletta sitruunaa
Vaahdota muna esim sauvasekottimella ja lisää nektari. Kaada seos kahteen lasiin ja lisää virvoitusjuoma ja jäämurska. Tarjoa heti.

Muna-pekonisämpylä (2 annosta )


1 iso sämpylä
2 kanamunaa
4 pekoniviipaletta
ripaus suolaa
Leikkaa sämpylä kahtia. Koverra pieni syvennys molempiin sämpylän puolikkaisiin. Pane koloon raaka kanamuna. Riko keltuainen. Kuutioi pekonit ja ripottele sämpylälle. Kypsennä sämpylää uunissa 250 C asteessa, kunnes pekoni ruskistuu n. 7-10 minuuttia. Tarjoa sämpylä esim. lounaaksi salaatin kanssa, jossa on kotimaisia tomaatteja, salaattia ja kevätsipulia.

Hillomunakas


3 kanamunaa
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria
(1 rkl Grand Marnier likööriä)
1/2 dl hilloa oman valinnan mukaan
tomusokeria
1/ 2 rkl rasvaa paistamiseen
Riko kulhossa kanamunien rakenne rikki. Lisää vesi, sokeri ja halutessasi likööri. Kuumenna paistinpannu ja sulata rasva. Kaada munaseos pannulle. Hämmennä hieman hyytyvää munaseosta, jotta munakkaan pinta jää rosoiseksi. Aseta kansi paistinpannun päälle pariksi minuutiksi. Kun munakas on hyytynyt tarpeeksi laita hilloa munakkaalle. Kypsennä vielä hetki. Hivuta munakas varovasti lautaselle. Koristele munakas vielä tomusokerilla ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat