Timo T.A. Mikkonen sotaharjoituskohusta: Valhetta, vääristelyä, panettelua, tietämättömyyttä ja kateutta!

Koski 08 -sotaharjoituksissa vierailullaan kohahduttanut Timo T.A. Mikkonen puolustaa vierailuaan harjoituksissa kovin sanoin.

7 päivää -lehden nettisivujen videohaastattelussa Mikkonen avautuu joulukuussa esiin nousseesta skandaalista, jonka mukaan sotilasasuun sonnustautunut Mikkonen olisi tullut kutsumatta Koski 08 -sotaharjoitukseen ja pyytänyt harjoitukseen osallistuneita reserviläisiä kutsumaan itseään majuriksi.

– Tämä juttu oli valhetta, vääristelyä, panettelua, tietämättömyyttä ja kateutta. Asianomaiset itse tietävät mistä on kyse, Mikkonen tilittää videolla.

Aiemmin mies on selittänyt paikalla oloaan harjoituksissa muun muassa sillä, että hänellä oli salaisia tehtäviä.

– Se, että kävin siellä liittyi eräisiin työkuvioihini ja toimeksiantoihini. Ikäni (61) perusteella en ole enää reserviläinen, mutta minulla on yhä töitä ja tehtäviä, jotka ovat luottamuksellisia, olivat ne sitten puolustusvoimien tai puolustusministeriön puitteissa.

Sotasalaisuuksia?

– On olemassa, miten tämän nyt ilmaisisin, on olemassa tahoja ja tehtäviä, jotka liittyvät puolustusvoimiin ja jotka ovat puolustusvoimien toimeksiantamia, mutta ne eivät ole kaikille kuulutettavia, eivätkä kaikki asiat ole Pääesikunnan jollakin tietyllä virkamiehellä edes tiedossa, Mikkonen kertoi Ilta-Sanomille vuodenvaihteessa.

Lehdissä on myös väitetty, että harjoituksen johto oli täysin tietämätön Mikkosen saapumisesta harjoitukseen.

– Sain kirjallisen kutsun harjoituksen johdolta, jos jotain kiinnostaa, voin vaikka näyttää sen kirjallisen kutsun, Mikkonen puolustautuu.

Helsingin Sanomissa majuri Sami Aarnio on kertonut toisenlaisen version tapahtumista.

– No tuota, hän otti itse yhteyttä jo puoli vuotta aikaisemmin, mutta mitään varsinaista kutsua ei esitetty. Emme toki alkaneet estellä hänen tuloaan, Aarnio kertoi joulukuussa.

Katso Timo T.A. Mikkonen torstaina 29.1.2009 Perho tuli taloon -ohjelmassa klo 20.00 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat