Nina Mikkonen puhuu synkästä ajanjaksostaan – kolmet hautajaiset vuoden sisällä ajoivat loppuun: "Toivoin, että voisin kuolla pois"

Nina Mikkonen jäi leskeksi vuonna 2017. Hänellä on kaksi poikaa edesmenneen miehensä Timo T.A. Mikkosen kanssa.

Vuonna 2011 Timo T.A. Mikkonen sai kallonpohjavaltimon tukoksen, josta seurasi useita aivoinfarkteja. Yleensä Kallonpohjavaltimon tukos johtaa kuolemaan. Mikkosen infarktit johtivat sokeutumiseen, halvaantumiseen sekä lähimuistin menettämiseen.

Vuonna 2017 Mikkonen nukkui pois vaimonsa, Nina Mikkosen sylissä. Nina Mikkonen oli toiminut rakkaansa omaishoitajana vuosien ajan.

–  Joskus mietin, että onko tuo kaikki joskus tapahtunut minulle. Kun elät sitä elämää, niin sinulla ei ole aikaa jäädä miettimään ja fiilistelemään, että miltä tämä minusta tuntuu, Mikkonen kertoo nyt MTV Uutisille.

Rakkaan menettämisen jälkeen Mikkonen joutui kokemaan myös muita raskaita menetyksiä. Välimatka on auttanut jäsentelemään ajatuksia paremmin.

– Minulla oli sellainen tilanne, että hautasin vuoden sisällä Timon, äitini sekä poikien rakkaan isotädin, niin olin kyllä aika loppu. Tämän hetkiset fiilikset ovat kuitenkin, että ”oliko tuo minun elämäni?”.

Mikkonen selvisi raskaasta vuodestaan ja menetyksistään. Voimavarojen lähde oli rakkaus.

– Rakastin miestäni yli kaiken. Minulla oli hyvä mies ja ihanat lapset. Rakkaus on sellainen, että se siirtää vuoria.

Nina Mikkonen kärsi pitkään masennuksesta. Tuolloin hän ei jaksanut nousta sängystä.

– Hävetti. Poikien piti jaksaa mennä kouluun, vaikka he olivat kohdanneet ne samat asiat. Tietysti minä aikuisena ihmisenä kannoin huolen meistä kaikista kolmesta.

– Olisin voinut vain nukkua. En omannut mitään mielenkiintoa elää. Toivoin, että voisin kuolla pois, vaikka samaan aikaan toivoin, ettei se minun toiveeni toteudu.

Mikkonen hakeutui psykiatrin vastaanotolle ja sitä kautta sai apua. Tällä hetkellä hän kokee olevansa huomattavasti paremmassa kunnossa.

– Koska en ole lääkäri en osaa sanoa tai arvioida, että missä kohtaa tällä hetkellä mennään. Tokihan minä sen tunnen, että olen huomattavasti paremmassa kunnossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja