Timo Sarpaneva, Suomi Steel

Suomi Steel on Timo Sarpanevan 1970-luvulla suunnittelema teräsastiasarja, jonka muotokieli ei vanhene. Silmää hivelevät veistokselliset muodot ja teräs jonka pinta on kuin hopeaa - materiaalin ja muodon vastakohtaisuus.

Timo Sarpaneva on maailman julkkis, professori ja multiosaaja, joka ei ole valinnut vain yhtä materiaalia. Metallit; teräs, hopea ja messinki, posliini, lasi puu sekä tekstiili ovat hänen materiaalejaan.

Me suomalaiset olemme onnekkaita kun voimme mennä ostamaan kattilan ja saamme kotiimme huippu designea, joka on loppuun saakka suunniteltua ja toimivaa. Timo Sarpanevalla on kyky muuttaa jokapäiväiset esineet taiteeksi.

Opa, joka on Suomen vanhin teräsastiatehdas (perustettu vuonna 1926) otti Suomi Steel astiat uudelleen tuotantoon vuoden 2003 syksyllä. Alkuperäisiin malleihin tehtiin teknisiä parannuksia, jotta tuotteet vastaisivat tämän päivän vaatimuksia. Timo Sarpaneva oli itse aktiivisesti mukana malliston uudistamisessa.

Alkuperäisissä keittoastioissa oli alumiinipohjat, jotka jättävät helposti jälkiä keraamiselle keittotasolle. Nyt pohjan pintamateriaalina on käytetty induktioliedellekin sopivaa ruostumatonta terästä. Toinen muutos on keitto- ja paistoastioihin tehty termorakenne, joka tarkoittaa kahta päällekkäistä kuorta jotka on käsityönä hitsattu kaatoreunastaan yhteen.

Paitsi ruoanvalmistusastioita sarjaan kuuluu upeita tarjoiluastioita, jotka ovat tuttuja esineitä myös niistä kymmenistä kopioista joita niistä on tehty. Yksinkertaiset teräsvadit ovat kauniita sekä tyhjinä että täysinä.

  • Toimittaja Hanna Sumari
  • Kuvauksen tuotteet OPA 020 4763589

(t.i.l.a. 18.4.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja