Timo Koivusalon kassi:

- silakkafileitä - anjovispurkki - porsaan sisäfilettä - avokado - omena - kylmäsavulohta

Antti Vahteran ja Timo Koivusalon menu:

Lohta ja avokadoa

1 avokado 100g kylmäsavulohta 0,5 dl smetanaa 2 tippaa tabascoa pippuria, suolaa

Kuori avokado ja poista siemen. Paloitte avokado pieniksi kuutioiksi. Sekoita smetana tapascon ja pippurin kanssa ja tarkista suola. Lisää irtopohjaiseen rengasmuottiin, suikaloi kylmäsavulohi päälle ja ripottele lautaselle yrttiöljy.

yrttiöljy

1 dl basilikan lehtiä 0,5 dl silputtua ruohosipulia oliiviöljyä

Silakka-anjovisrullat

150 g silakkafileitä 20 g anjovista 1 dl kermaa mustapippuria ja suolaa

Lisää anjovispaloja silakkafileiden keskelle ja mausta pippurilla. Kääri rullaksi ja nosta reunalliseen paistovuokaan. Lisää kerma ja paita 10-15 min 180 asteisessa uunissa.

Marinoidut silakat

2 rkl etikkaa 1 tl suolaa 1 dl vettä

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Pyörittele silakkafileet marinadissa ja anna seistä 10 min.

Tomaattisilakat

0,5 dl tomaattisosetta 2 rkl öljyä 2 tippaa tabascoa mustapippuria ripaus suolaa

Pyörittele nahattomat silakkafileet marinadissa ja nostele lautaselle.

Valkosipulisilakat

1 dl öljyä 2 murskattua valkosipulin kynttä mustapippuria, suolaa

Valmista marinadi ja pyörittele silakkafileitä öljyssä.

Kermaviiliyrttisilakat

1 dl kermaviiliä 0,5 dl silputtua ruohosipulia 0,5 dl silputtua tilliä

Pyörittele kermaviilissä ja nosta lautaselle.

Porsasta perunan ja avokadon kera

100 g porsaan sisäfilettä 1 rosamunda peruna 1 pieni silputtu sipuli 1 dl kermaa 1 kananmuna mustapippuria, suolaa

Kuori peruna ja kuutioi. Paista pannussa vähässä voissa sipuli ja peruna rapeaksi. Lisää kerma ja anna kiehua hetki. Nosta seos uunivuokaan pohjattomaan rengasmuottiin. Lisää päälle viipaloidut, paistetut porsaanfilepalat. Riko pinnalle raaka kananmuna ja paista muutama minuutti 200 asteisessa uunissa kunnes muna hyytyy.

Pyttipannu

1 peruna 1 sipuli 0,5 avokado 100 g porsaan filettä

Paista silputtu sipuli ja kuutioitu peruna sekä kuutoitu porsaanfile pannulla. Lisää kypsään seokseen avokado, mausta pippurilla ja suolalla ja nosta päälle paistettu kananmuna.

Lue myös:

    Uusimmat