TikTok-tilin perustanut Antti Kurvinen: Olen esiboomeri

0:50
Antti Kurvinen innostui TikTokista ja latasi sovelluksenkin: "Mahtavaa kun tällainen esiboomeri pääsee juttelemaan oikeiden nuorten kanssa"

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen työskenteli keskiviikkona yhdessä 16-vuotiaan yrittäjän Luka Väisäsen kanssa. Kokemus opetti molemmille paljon.

– Kun nuorisoasiat kuuluvat viran puolesta portfolioon, niin on mahtavaa, että tällainen esiboomeri pääsee juttelemaan oikeiden nuorten kanssa, Kurvinen kertoi MTV:n Uutisaamussa.

Boomeri-termi nousi toden teolla kansan pulssille viime viikonloppuna, kun pääministeri Sanna Marin julkaisi Instagramissaan Tarinat-osiossa kuvan, jossa mukailtiin Benjamin Peltosen Boomeri-kappaleen sanoja "Hei boom-boom-boomeri, jäitä hattuun, ota coolimmin". Tämä tulkittiin laajalti Marinin närkästykseksi Kesärannan muusikkojuhlista nousseeseen kohuun. Marin kiisti pääministerin haastattelutunnilla Ylessä kuitenkaan loukanneensa suuria ikäluokkia, (1946–1964 syntyneet), mikä on niin sanottu virallinen tulkinta boomerista. 

Tulkinta boomeriudesta on kuitenkin laaja. Kun nuori vastaa aikuisen kommenttiin ok boomer, hän pitää aikuisen vastausta kalkkeutuneena ja ajastaan jääneenä, huolimatta aikuisen iästä. Näin ollen 35-vuotias Kurvinenkin voi olla aivan hyvin boomeri, kuten tämän jutun kirjoittajakin.

Päivä Luka Väisäsen kanssa sai Kurvisen kuitenkin kokeilemaan myös nuorisotrendejä.

– Luka on nuori yrittäjänalku ja kova someinfluensseri, annoin tehtävän perehdyttää mut ja mun avustajat TikTokin saloihin. Innostuin lataamaan sen itsellenikin, Kurvinen paljastaa.

Luka Väisäsellä on TikTokissa yli 90 000 seuraajaa, joten ministerillä on häneltä paljon opittavaa. Väisänen markkinoi TikTokissa mm. palkittua yritystään, jonka kautta voi ostaa käytettyjä frisbeegolf-kiekkoja. Väisänen oli mukana Nuori Yrittäjyys ry:n vuosiyrittäjyysohjelmassa, minkä seurauksena hän vietti nyt niin sanotus Job Shadow -päivän Kurvisen varjona.

– Ainakin näki, että päivä oli tosi täyteen pakattu. Oli mielenkiintoista seurata, vauhdikkaasti Kurvisen tiukkaa päiväohjelmaa kuvaillut Väisänen kertoi.


Oikaisu 28.10. klo 12.21: Väisänen oli mukana Nuori Yrittäjyys ry:n vuosiyrittäjyysohjelmassa, ei Nuorten yrittäjien ohjelmassa, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja